Cum puteți să spălați pernele?! Toate petele de pe ele dispar!

Pernele cu umplutură din pene și pernele cu diverse umpluturi artificiale se murdăresc la fel — se acoperă cu pete de transpirație, devin urâte și toți suntem nevoiți să aplicăm cele mai diverse metode, ca să le îngrijim. Deseori trebuie să schimbăm husele, iar pernele din pene trebuie scoase regulat vara afară, ca să lăsăm penele din interiorul lor să se usuce, iar apoi să le batem, ca să eliminăm praful din ele.

Pernele cu umpluturi artificiale pot fi spălate, dar odată cu trecerea timpului, aceste umpluturi se lasă și se condensează, iar pernele nu mai seamănă cu pernele noi, ci cu ceva inconfortabil, care conține boțuri.

Indiferent de pernele, pe care le aveți, ele necesită îngrijiri regulate și trebuie bătute periodic pentru eliminarea prafului din interiorul lor.

CUM SE SPALĂ CORECT PERNELE?

Dacă aveți perne cu dimensiunile de 50 x 50 cm, puteți să la puneți câte două în mașina de spălat rufe. Adăugați înălbitorul de rufe, detergentul și bicarbonatul de sodiu (cam 2 linguri). Spălați pernele la 70°C‌. Puteți să adăugați bucăți mici de burete între perne, îmbibându-le cu balsam de rufe. Uscați pernele în aer liber.

Drept rezultat, toate petele de pe pernele noastre s-au curățat.

Dacă aveți perne ortopedice, nu le spălați în mașina de spălat rufe, ci manual.

Este suficient să îngrijiți astfel pernele de 2 ori pe an și ele vor fi mereu curate.

Spor la treabă!

New