Cum puteți să verificați autenticitatea untului?!

Probabil ați auzit că unii producători adaugă grăsimi vegetale în unt. De aceea, astăzi vrem să vă prezentăm o metodă, care vă va ajuta să deosebiți untul autentic de cel falsificat, cu conținut mai mare sau mai mic de grăsimi vegetale. Sperăm că vă va fi de folos!

Astfel, ca să vă arătăm metoda respectivă, noi am luat 4 bucățele de unt produs de 4 mărci diferite.

Ce trebuie să faceți în continuare? Luați un bol și turnați apă fierbinte (aproximativ 80°C) în el (noi am divizat suprafața apei în 4 părți cu ajutorul scotch-ului, ca să evităm amestecarea celor 4 tipuri de unt).

Puneți o bucățică din untul, pe care vreți să-l testați, în apa fierbinte. Lăsați-l să se topească.

Cum puteți să determinați, dacă untul este autentic?

Amintiți-vă de aspectul grăsimii, care apare pe suprafața supei de pui: ea este aproape transparentă, fluentă și, când este atinsă cu lingura, își menține aceleași proprietăți. Dacă untul se topește rapid în apă, are aspectul grăsimii de pe supa de pui și prezintă incluziuni mici, albe în centrul său, înseamnă că el este autentic și conține doar grăsimi de origine animală.

Dacă untul se topește mai greu și capătă aspectul de ceară sau plastilină, înseamnă că el conține grăsimi vegetale. Când este atins cu lingura sau cuțitul, asemenea unt pare mai mult solid decât lichid. De obicei, el este opac sau semiopac.

Aveți grijă de alimentația și sănătatea dumneavoastră!

New