Cum vă poate ajuta magnetul, când alegeți bateria pentru chiuvetă sau cadă?!

Alegerea bateriei sanitare nu este chiar atât de simplă, precum pare. Ajungând în magazin și văzând zeci sau chiar sute de modele diferite, de obicei, noi alegem ceea ce ne place ca aspect și ni se pare potrivit la preț. Dar nu este decizia cea mai bună! Doar chiar și o baterie scumpă nu va funcționa nici măcar 1 an, dacă este confecționată dintr-un material nepotrivit. Cum trebuie să fie bateria și elementele ei? Cum puteți afla din ce este confecționată, dacă producătorul nu a indicat acest lucru pe ambalaj? În continuare vom discuta aceste aspecte.

De obicei, bateriile moderne sunt fabricate din trei materiale răspândite: alamă, silumin (aliaj din aluminiu și siliciu) și zinc. Aspectele exterioare ale robinetelor din aceste materiale se deosebesc puțin — toate sunt frumoase și lucioase. Dar, în ceea ce privește interiorul lor, diferențele sunt sesizabile, mai ales după o anumită perioadă de exploatare. În bateriile din silumin și zinc începe coroziunea — sărurile din apă pur și simplu dizolvă materialul. Aceasta este deosebit de periculoasă la nivelul racordurilor, deoarece la un moment dat furtunurile conectate la baterie se vor rupe și poate rezulta un potop!

Astfel, alegând bateria, trebuie să vă asigurați că ea este fabricată din alamă! Dar ce ar trebui să faceți, dacă producătorul a indicat pe cutie doar cu ce este acoperită bateria, dar nu și din ce este confecționată?

Există o metodă populară — simplă, dar funcțională — care vă poate ajuta: utilizarea magnetului neodim. Asemenea magneți se adaugă, de exemplu, în hard disk-urile calculatoarelor, în diferite seturi magnetice pentru copii și multe altele.

Acest magnet are forță impresionantă de atracție și, de exemplu, se prinde foarte tare de oțel. El nu se lipește deloc de silumin și aluminiu. Arzătoarele din silumin nu îl atrag deloc.

Iar alama va „simți” un asemenea magnet chiar și prin învelișul decorativ — forța de atracție va fi, bineînțeles, mai mică decât în cazul oțelului, dar este imposibil să nu o observați! De aceea, este suficient să apropiați magnetul de baterie, ca să înțelegeți dacă ea își merită banii și este durabilă!

New