Curățați rapid mașina de spălat rufele — fără chimicale!

Mașina de spălat rufe este necesară în orice gospodărie. Dar în unele cazuri ea reprezintă o plăcere destul de costisitoare pentru bugetul familial. De aceea, este important ca mașina de spălat rufe să nu vă slujească doar 1-2 ani, ci o perioadă cât mai lungă.

Însă acest lucru nu este întotdeauna posibil, deoarece funcționarea ei este influențată mult de calitatea apei, care curge prin țevile noastre. În multe localități apa este dură și saturată cu diverși compuși, care provin din țevile ruginite — de aceea, menținerea stării impecabile a mașinii de spălat rufe este o sarcină foarte dificilă, iar uneori — imposibilă. Montarea filtrelor este destul de costisitoare. Bineînțeles, puteți să folosiți pudrele anticalcar din comerț (de exemplu, Calgon), dar fiți de acord: și acestea sunt destul de scumpe. În plus, s-a demonstrat că ele pot lăsa urme pe rufe, fiind periculoase pentru persoanele alergice și copii.

Astăzi vrem să vă oferim o metodă eficientă de îndepărtare a calcarului de pe piesele mașinii de spălat rufe. Este suficient să o aplicați o dată la 3-4 luni în scop profilactic! Dar dacă apa din regiunea, în care locuiți, este foarte dură, puteți să realizați acest tip de curățare mai frecvent — fără îndoială, ea nu va provoca probleme.

AVEȚI NEVOIE DE:

-60 g de sare de lămâie pentru o mașină de spălat rufele, cu încărcătura de 3.5 kg.

Măriți cantitatea de sare de lămâie, dacă mașina dumneavoastră este mai mare.

MOD DE LUCRU:

1.Puneți sarea de lămâie în compartimentul pentru detergent din sertarul mașinii de spălat rufele.

2.Porniți mașina de spălat rufele, programând un ciclu complet de spălare, la temperatura maximă a apei. Sarea de lămâie va îndepărta complet calcarul din interiorul ei! Puteți să observați eliminarea lor, privind prima apă evacuată.

Efectele acestui proceduri pot fi studiate prin următorul experiment: luați o lingură cu vârf de sare de lămâie și adăugați-o în fierbătorul plin cu apă, după care clocotiți și lăsați soluția obținută să se răcească. Drept rezultat, pereții interiori ai fierbătorului de apă se curăță excelent de calcar!

Spor la treabă!

New