Decorațiune minunată din resturile de material textil! Lucru ușor, rezultat creativ!

Pentru crearea decorațiunilor de design propriu nu aveți nevoie de multe lucruri! Doar dorința de a confecționa ceva cu propriile mâini și o cantitate suficientă de resturi de materiale textile. Credeți-ne, păpușelele drăguțe și fermecătoare pot fi confecționate propriu-zis din nimic. Fiind simpatice și carismatice, ele pot fi puse în ramă sau atârnate, pot deveni figurile principale dintr-o compoziție și chiar și jucării pentru pomul de Crăciun. Totul depinde de imaginația dumneavoastră și materia primă disponibilă, care poate fi considerată gunoi obișnuit. Iată doar una dintre simpaticele capabile să înmoaie inima oricui și să-i impresioneze pe toți. O asemenea păpușă poate fi confecționată de oricine, chiar și de cei care nu au făcut cursuri de croitorie. Dacă doriți, puteți să implicați copiii în acest proces creativ.

AVEȚI NEVOIE DE:

-o cantitate suficientă de bucățele de material;

-câteva mărgeluțe;

-puțin sintepon (umplutură pentru jucării sau haine) sau resturi de sârme subțiri/sfoară textilă;

-ațe, panglici și alte materiale pentru decorare;

-pistol de lipit cu silicon cald;

-foarfece.

MOD DE LUCRU:

Mai întâi trebuie să alegeți materialul potrivit. Orice petice sunt potrivite pentru o asemenea decorațiune: de la denim gros și până la organza. Dar este important ca peticele călcate cu fierul de călcat să nu-și piardă forma și să se lase aranjate bine. De fapt, practic toate elementele sunt confecționate din niște cercuri. Tiparele pot fi înlocuite cu farfurii mici obișnuite sau capace cu diametrul potrivit.

Aveți nevoie de un cerc mare, 2 cercuri medii și un cerc mic. Tricotul monocromatic, deschis la culoare, este potrivit pentru cercul mic (în mod ideal, alb sau bej). 

Fiecare cerc trebuie adunat sub formă de „săculeț” cu autorul surfilatului manual (tivirii).

Toți „săculeții”, cu excepția celui din tricot, se adună sub formă de „turtițe”. Datorită modului de asamblare, materialul se așează în falduri frumoase și are margini pufoase originale, care dau volum suplimentar și nu necesită alte prelucrări.

„Săculețul” din tricot se umple cu sintepon. El va fi capul viitoarei păpuși.

Îndoiți în jumătate „turtița” mare și una dintre cele medii, iar apoi uniți-le, astfel încât locurile de fixare să se afle unul sub altul și lipiți-le. Veți obține o rochiță-trunchi pufoasă. Fixați capul deasupra ei.

Mânuțele și piciorușele se modelează din bucățele de sfoară, completate cu mărgeluțe.

Părul se confecționează din resturi de fire de culoarea potrivită. Coafura poate fi oricare: de la vârtejuri ciufulite și până la cosițe lungi.

Transformați „turtița” rămasă în beretă stilată, completată cu un pampon dintr-o mărgeluță.

Ochișorii, genele și gura pur și simplu se cos. Lucrați pe rând cu ațele de diferite culori. Introduceți acul din partea posterioară a capului (într-un loc dosit) și scoateți-l pe față. Cusăturile nu trebuie să fie neapărat transversale. În același timp este important să nu trageți prea tare ața, pentru ca chipul păpușii să nu se modifice. La sfârșitul lucrului ața este scoasă pe la ceafă, după care se fixează și se taie.

Dacă doriți, puteți să modelați gurița și ochișorii din mărgeluțe de nisip. Ultimul element, care face păpușa mai cochetă, este fundița „legată” la gâtul ei dintr-o bucățică de panglică.

Păpușica este gata! Mai rămâne să găsiți un loc potrivit pentru ea. Dacă vreți să o atârnați, trebuie să o completați cu sfori. Dacă vreți să o așezați, pur și simplu introduceți o bucată de sârmă în interiorul ei. De asemenea, sârma vă poate ajuta să transformați mâinile păpușii într-o clemă fermecătoare pentru draperii.

Spor la treabă!

New