Dungi reliefate și voluminoase. Un model tricotat neobișnuit!

Acest model original și frumos poate fi folosit pentru tricotarea hainelor pentru copii și adulți. Raportul lui constă din 5 ochiuri și 4 rânduri.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fir de tricotat;

-andrele.

MOD DE LUCRU:

TRICOTAREA LINIARĂ:

1.Montați ochiurile pe andrele: un multiplu de 5 + 3 ochiuri pentru simetrie + 2 ochiuri marginale. Noi am folosit 25 ochiuri pentru exemplu. 

2.Rândul de bază 1: 1 ochi ridicat (pur și simplu se trece pe cealaltă andrea, fără să fie lucrat), *3 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față*, 4 ochiuri pe dos. 

3.Rândul de bază 2: 1 ochi ridicat, restul ochiurilor pe dos. 

4.Rândul de bază 3: se repetă rândul 1.

5.Rândul de bază 4: se repetă rândul 2.

6.Rândul 1 (modelul propriu-zis): 1 ochi ridicat, *3 ochiuri pe dos, 1 ochi alungit montat din spațiul dintre ochiuri de pe al treilea rând inferior, 2 ochiuri pe față, 1 ochi alungit montat în mod similar ca primul*, 4 ochiuri pe dos.

7.Rândul 2: 1 ochi ridicat, *3 ochiuri pe dos, 1 ochi ridicat cu firul aflat în fața lucrului, 2 ochiuri pe dos, 1 ochi ridicat cu firul aflat în fața lucrului*, 4 ochiuri pe dos.

8.Rândul 3: 1 ochi ridicat, *3 ochiuri pe dos, 4 ochiuri împreună pe față pe stânga, fără să fie scoase de pe andreaua stângă, după care aceleași 4 ochiuri împreună pe față pe dreapta*, 4 ochiuri pe dos.

9.Rândul 4: 1 ochi ridicat, restul ochiurilor pe dos.

10.Repetați rândurile 1-4.

Spor la treabă!

New