Eșarfă triunghiulară confortabilă: ușor de tricotat, fără ornamente suplimentare!

Acesta este un model de eșarfă confortabilă și călduroasă, cu o margine originală, care poate fi tricotată chiar și de către începători. Și asta datorită faptului că tot ce trebuie să faceți este să tricotați doar ochiuri pe față. Nu aveți nevoie de niciun calcul pentru a adăuga și a scădea ochiurile în mod egal. Totul este clar și simplu, trebuie doar să înțelegeți esențialul și să nu întrerupeți secvența de operațiuni.

Pico-ul, la fel ca și marginea dreaptă, se face automat, pe măsură ce se tricotează. Lucrarea se întoarce pe parte opusă la sfârșitul fiecărui rând.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fir de tricotat;

-andrele (nr. 6 sau 6,5).

MOD DE LUCRU:

Rândul 1: Montați 3 ochiuri pe andrele. Întoarceți lucrarea și lucrați toate ochiurile pe față.

Pentru a forma un pico, introduceți andreaua din mâna dreaptă în primul ochi și trageți firul de lucru prin ea. Întoarceți ochiul nou format pe andreaua din partea stângă. În același mod, adăugați încă 2 ochiuri. Apoi închideți toate cele 3 ochiuri nou create ca și cum ați face-o la sfârșitul tricotajului. Pentru a face acest lucru, tricotați 2 ochiuri împreună pe față, apoi întoarceți ochiul nou pe acul de tricotat și lucrați din nou 2 ochiuri împreună. Drept rezultat veți obține un pico. La finalul procedurii trebuie să aveți un ochi pe andreaua din partea dreaptă și 2 ochiuri pe cea din partea stângă. După aceasta, lucrați un ochi pe față, mai adăugați un ochi printr-o încrucișare pe deget și apoi continuați să tricotați ultimul ochi pe față.

Rândurile 2-4: Raportul acestui desen este format din 4 rânduri. După rândul cu pico și cu adăugarea unui ochi, următoarele 3 rânduri se lucrează doar pe față. Ochiurile suplimentare sunt adăugate întotdeauna în spatele tricotajului. Singura excepție va fi în mijlocul tricotajului.

Astfel, începeți rândul al doilea cu 1 ochi ridicat (se trece pe cealaltă andrea, fără să fie lucrat) și continuați să lucrați toate ochiurile pe față. Repetați procedura și cu rândurile 3 și 4.

Rândurile 5-8: Se repetă rândurile 1-4. Astfel, pico se adaugă peste patru rânduri, precum și câte un ochi suplimentar imediat după el.

Repetați raportul desenului format din patru rânduri.

Când veți ajunge la înălțimea dorită a eșarfei, în rândurile cu pico, în loc să faceți adăugări de ochiuri, începeți să faceți reduceri. Pentru a face acest lucru, pur și simplu tricotați împreună cele 2 ochiuri care se află lângă pico. Primul rând de acest fel va fi chiar deasupra rândului central, apoi continuați să respectați raportul cu 4 rânduri ca mai înainte. Când pe andrea vor rămâne 3 ochiuri, pur și simplu lucrați-le împreună, tăiați firul și ascundeți capătul.

Spor la treabă!

New