Foarte gustoasă! Pregătiți deodată o porție dublă!

Gustul copilăriei!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-400 g de făină;

-o linguriță de praf de copt;

-180 g de unt;

-1/3 linguriță de sare;

-un ou;

-100 g de zahăr;

-½ linguriță de zahăr vanilat;

-2 linguri de smântână fermentată.

Pentru umplutură: orice gem de fructe (noi am folosit gem de mere).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți făina cernută, praful de copt, sarea și untul rece, tăiat în cubulețe, într-un bol. Amestecați și frământați totul cu mâinile până veți obține un aluat nisipos. Când îl strângeți în pumn, el trebuie să-și mențină bine forma, dar să se fărâmițeze ușor, dacă este strivit.

2.Bateți oul, zahărul tos și zahărul vanilat cu furculița până la omogenizare (într-un bol separat). Apoi adăugați smântâna fermentată. Amestecați foarte bine.

3.Adăugați compoziția rezultată în aluatul nisipos. Inițial amestecați cu spatula, iar apoi frământați rapid aluatul cu mâinile — doar până va deveni neted și omogen. El trebuie să fie moale și nelipicios.

4.Divizați aluatul în 2 părți inegale: 1/3 și 2/3. Înveliți bucata mai mică de aluat în folie alimentară și dați-o la congelator pentru 30 minute.

5.Puneți bucata mai mare de aluat pe o bucată de hârtie de copt și presărați-o cu făină. Întindeți-o sub formă de blat dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 1 cm.

6.Răspândiți gemul de fructe pe suprafața lui.

7.Dați bucata mai mică de aluat prin răzătoarea mare și răspândiți-o pe suprafața umpluturii.

8.Transferați prăjitura pe tava standard a cuptorului. Coaceți-o timp de 25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌.

9.Lăsați-o să se răcească complet, după care tăiați-o în pătrate.

10.Serviți prăjitura cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New