Fursecuri fără drojdie, cu umplutură delicioasă – un desert ușor de preparat!

Vă prezentăm o rețetă cât se poate de ușoară de fursecuri deosebite cu umplutură de curmale și miez de nucă. Acestea ies aromate, crocante și cu un aspect foarte plăcut. Se potrivesc de minune alături de o cană de ceai sau cafea. Încercați-le și dvs.! Suntem siguri că vă vor fi pe plac!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 2 ouă;

– 125 g de unt;

– 1 praf de sare;

– 120 g de zahăr tos;

– 8 g de zahăr vanilat;

– 300 g de făină;

Pentru umplutură:

– 150 g de curmale;

– 100 g de miez de nucă.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați untul de temperatura camerei într-un bol adânc împreună cu zahărul tos. Amestecați un pic ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. Adăugați ouăle, și, de asemenea, amestecați cu telul, astfel încât să obțineți o pastă omogenă și cremoasă.

3. Începeți să încorporați treptat făina cernută din timp. Inițial, amestecați cu telul, apoi frământați aluatul cu mâinile. Acesta trebuie să iasă moale, omogen și nelipicios. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați-l deoparte.

4. Pregătiți umplutura: turnați curmalele fără sâmburi și miezul de nucă în vasul unui blender și măcinați-le bine împreună. Transferați amestecul obținut într-un recipient potrivit.

5. Divizați aluatul în două părți, modelându-le în formă de bile. Lăsați una dintre ele în bol și acoperiți-o cu folie alimentară.

6. Așterneți o fâșie de hârtie de copt pe suprafața de lucru. Așezați în centrul acesteia cea de-a doua bilă de aluat și aplatizați-o un pic cu degetele. Acoperiți-o cu încă o fâșie de hârtie de copt și întindeți aluatul cu ajutorul sucitorului într-o foaie rotundă, de grosime medie.

7. Luați puțină umplutură și rulați-o cu palmele într-o fâșie lungă, de formă cilindrică. Aceasta trebuie să fie egală cu diametrul blatului de aluat.

8. Îndepărtați hârtia de copt de peste aluat și decupați marginile acestuia, astfel încât să obțineți un pătrat. Amplasați ruloul de umplutură peste una dintre margini și rulați-le împreună într-o ruladă, ajutându-vă de hârtia de copt dedesubt.

9. Întindeți un pic ruloul obținut cu palmele, apoi aplatizați-l cu dinții unei furculițe (pe lungime). Tăiați viitoarele prăjituri cu un cuțit ascuțit, orientându-vă după desenul lăsat de furculiță. Amplasați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

10. Dați tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți prăjiturile timp de 15 minute.

11. Scoateți-le din cuptor și presărați-le cu zahăr pudră. Transferați-le pe un platou și serviți-le cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New