Gărduț decorativ din lăzi rupte de plastic!

Tuturor le place, când curtea este frumoasă și îngrijită, nu-i așa? Iar frumusețea poate fi combinată cu practicitatea și utilitatea. De exemplu, dacă parcelele sunt separate cu ajutorul gardurilor scunde, totul nu este numai frumos, ci și foarte confortabil. În prezent pot fi găsite o sumedenie de garduri în magazine (pe gustul fiecăruia), dar, văzând prețurile lor, mulți oameni decid că se pot descurca și fără ele.

De aceea, o variantă excelentă este confecționarea de sine stătătoare a gardurilor decorative. Fraza „from trash to treasure” („de la gunoi la comoară”), care este populară printre meșterițele lucrului de mână, se potrivește de minune cu această situație. Iată ce gărduț simpatic puteți să confecționați din lăzile rupte de plastic.

AVEȚI NEVOIE DE:

-lăzi de plastic;

-ciment;

-nisip;

-vopsea acrilică, care poate fi aplicată pe pereții exteriori, amestecată cu amorsă;

-vopsea acrilică, fără amorsă;

-instrumente.

MOD DE LUCRU:

1.Mai întâi pregătiți lăzile: tăiați-le în segmente.

2.Apoi combinați cimentul și nisipul în proporție de 1:2. Amestecați-le cu apă până veți obține mortarul cu consistența potrivită. 

3.Răspândiți mortarul pe suprafața de lucru, astfel încât să puteți pune un segment de ladă pe suprafața lui. Imprimați segmentul de ladă în mortar, după care acoperiți-l cu un alt strat de mortar.

4.Puteți pur și simplu să modelați un dreptunghi sau să-i oferiți o altă formă. Singurul lucru, pe care trebuie să-l luați în considerație, când creați o figură, este ca orificiile tuburilor de pe marginile lăzii (dacă ele există) să fie orientate în jos. Lăsați mortarul să se usuce pe parcursul a aproximativ 7 ore.

5.După ce va trece timpul respectiv, mortarul se va întări, dar nu complet. Folosind un cuțit, o șurubelniță sau alt instrument potrivit, realizați un model pe suprafața viitorului gărduț: de exemplu, imitarea scândurii de lemn sau a peretelui pietruit. Apoi lăsați mortarul să se usuce complet.

6.După ce placa de mortar se va usca complet, utilizând peria, îndepărtați firimiturile și praful, care s-au format în timpul aplicării modelului, de pe suprafața lui.

7.Puteți trece la vopsit. Pentru primul strat folosiți vopsea acrilică pentru exterior, amestecată cu amorsă. Pentru celelalte straturi puteți să utilizați vopseaua fără amorsă.

8.Instalați plăcile obținute, introducând părțile lor tubulare pe țepușe. Minunatul gărduț decorativ este gata! Încă un avantaj al acestui tip de gard este că el niciodată nu putrezește!

Spor la treabă!

New