Geanta pentru transportarea prânzului! Confecționați-o de sine stătător!

Geanta pentru transportarea prânzului la serviciu este un lucru stilat și funcțional. Fiți de acord, este mult mai plăcut să mergi la muncă cu o gentuță textilă simpatică decât cu o pungă de plastic. Cel mai plăcut este faptul că asemenea gentuțe pot fi cusute foarte ușor, alegând materialul, pe care-l preferați.

AVEȚI NEVOIE DE:

-o bucată de material pentru geantă, cu dimensiunile de 45 x 60 cm;

-o bucată de material pentru căptușeală — 45 x 60 cm;

-o bucată de material pentru buzunar — 15 x 24 cm;

-2 bucăți de material pentru mânere — 10 x 38 cm;

-2 bucăți de material pentru „capac” — 30 x 45 cm;

-2 șnururi pentru închiderea genții;

-2 fixatoare pentru șnururi.

MOD DE LUCRU:

1.Coaseți buzunarul din bucata de material, pe care ați pregătit-o în acest scop. Coaseți-l de bucata de material pentru geantă — la distanța de 7 cm de marginea ei superioară.

2.Coaseți mânerele viitoarei genți și îndoiți materialul în jumătate, astfel încât fața lui să fie orientată spre interior.

3.Realizați cusăturile laterale, lăsând cam 1 cm liber de la marginile materialului.

4.Aranjați baza genții în așa fel încât o cusătură laterală să ajungă în mijloc. Drept rezultat, veți obține un triunghi în partea de jos, cu baza perpendiculară pe linia cusăturii. Măsurați lungimea bazei triunghiului — ea trebuie să fie egală cu 13 cm — și coaseți materialul de-a lungul acestei linii. Procedați similar cu cealaltă parte a genții.

5.Tăiați materialul rămas sub cusăturile respective.

6.Pregătiți bucățile de material pentru „capac” și așezați-le astfel încât fețele lor să fie orientate una către cealaltă. Coaseți marginile lor scurte, lăsând câte un orificiu de 4 cm.

7.Îndoiți materialele respective în jumătate (în direcție longitudinală) și coaseți-le marginea liberă, lăsând 2 cm liberi de la margine, ca să obțineți „buzunarul” pentru șnur.

8.Uniți deschizătura viitoarei genți și „capacul” cu ajutorul mașinii de cusut.

9.Îndoiți bucata de material pentru căptușeală în jumătate, astfel încât fața ei să fie orientată spre interior. Coaseți-i marginile laterale, lăsând un orificiu de 8 cm la nivelul unei margini.

10.Realizați procedura cu coaserea și decuparea triunghiurilor, procedând similar ca la confecționarea bazei genții.

11.Introduceți baza genții în căptușeala întoarsă pe față și uniți-le prin coasere.

12.Întoarceți geanta pe față prin orificiul din căptușeală. Apoi închideți orificiul respectiv prin coasere.

13.Coaseți partea superioară a genții, astfel încât distanța de la cusătura inferioară și până la marginea superioară a genții să fie egală cu aproximativ 2.5 cm.

14.Introduceți șnururile în „buzunarul” rezultat și montați fixatoarele. Dacă doriți, puteți să coaseți un element decorativ pe buzunarul genții. Minunata geantă pentru transportarea prânzului este gata!

După ce veți căpăta mai multă experiență, veți putea coase o asemenea geantă în câteva ore. Iar dacă doriți, puteți să confecționați câteva gentuțe, care să se potrivească cu diferite ținute!

Spor la treabă!

New