Gelul pentru spălarea rufelor — preparați-l în condiții casnice!

Gelul pentru spălarea rufelor, preparat după această rețetă, este minunat. Noi l-am testat pe parcursul a 6 luni, experimentând și îmbunătățindu-i compoziția. Vă asigurăm că este foarte eficient: curăță excelent tot felul de rufe și țesături. De asemenea, un asemenea detergent este mai natural și mai ecologic decât cele din comerț, care conțin semnificativ mai mulți aditivi chimici. Vă recomandăm să-l pregătiți și să-l încercați!

AVEȚI NEVOIE DE:

-3 litri de apă;

-75 g de săpun pentru rufe 72%;

-200 g de sodă calcinată;

-150-200 ml de infuzie concentrată de ceai verde;

-15-20 picături de ulei esențial de mentă/eucalipt/pin etc.

MOD DE LUCRU:

1.Dați săpunul pentru rufe prin răzătoarea mică.

2.Turnați apa într-o cratiță și puneți-o pe foc. După ce se va încălzi, adăugați săpunul ras în ea. Amestecați și încălziți soluția pe foc moderat, până când săpunul se va dizolva complet.

3.Apoi adăugați treptat soda calcinată în cratiță, deoarece ea poate să devină foarte spumoasă și să dea în foc. Amestecați și încălziți soluția până când soda se va dizolva complet.

4.Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească până va deveni călduță.

5.Adăugați infuzia concentrată de ceai verde. Amestecați.

Ceaiul verde are rol emolient, scutind mașina de spălat de eventualele eroziuni și protejând pielea mâinilor, în cazul spălării manuale a rufelor.

6.Adăugați uleiul esențial în soluția obținută. Amestecați.

Uleiul esențial are rol de aromatizator. El oferă o aromă plăcută detergentului și rufelor spălate.

7.Transferați soluția în sticle de plastic, fără să le umpleți complet. Pe măsura răcirii, ea se va îngroșa și va căpăta textura de gel. În timpul răcirii ar fi bine să scuturați periodic sticlele: astfel gelul nu va adopta forma sticlei, ci va fi format din particule mai mici și va fi ușor de utilizat.

8.Folosiți aproximativ 300 ml de gel la o mașină plină cu rufe, adăugându-l fie în sertar, fie direct în cuvă.

Puteți să folosiți acest gel minunat atât pentru spălarea manuală, cât și pentru cea automată (în mașina de spălat rufe) a rufelor dumneavoastră. Este potrivit inclusiv pentru țesăturile albe și deschise la culoare: ele se curăță excelent și nu-și modifică culoarea.

Spor la treabă!

New