Halva de casă, pregătită foarte simplu și ușor! După ce m-am învățat să o fac singură, nu o mai cumpăr din comerț!

Halvaua este un desert deosebit, pe care îl ador foarte mult. Și dat fiind faptul că nu de fiecare pot să cumpăr una de calitate din comerț, am decis să mă învăț să o pregătesc în condiții casnice. Și să știți că am rămas uimită cât de simplu și ușor este de făcut. Iar gustul este divin! Trebuie neapărat să o încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 550 g de semințe de floarea-soarelui;

– 225 g de zahăr;

– 80 ml de apă;

– 1 albuș de ou (40 g);

– 30 g de miere lichidă;

– ¼ dintr-o linguriță de sare;

– 1 lingură de ulei vegetal de floarea-soarelui (în caz de necesitate);

– esență de vanilie (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, spălați semințele de floarea-soarelui și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie. După aceasta, prăjiți-le într-o tigaie încinsă, până când vor începe să-și dea aroma lor deosebită și să se schimbe la culoare.

2. Următoarea etapă este transformarea semințelor într-o pastă omogenă, combinată cu mierea și cel mult o lingură de ulei, dacă a ieșit prea uscată. Faceți asta încet, amestecând-o cu lingura periodic, pentru a ajuta blenderul, deoarece în decursul acestui proces se pot forma și un fel de cocoloașe.

3. Tapetați forma (24*12 cm) cu hârtie de copt. Aceasta nu trebuie unsă cu nimic.

4. Transferați zahărul într-o crăticioară, adăugați apa, puneți vasul la foc mediu și așteptați până când granulele de zahăr se vor topi. Siropul va ajunge până la punctul de fierbere și e nevoie să-l mai fierbeți timp de aproximativ 3 minute.

*Acesta va fi gata când veți face testul cu apa rece și veți vedea că îl puteți modela în formă de biluță după răcire.

5. Între timp, bateți albușul de ou cu sarea, până când veți obține o compoziție pufoasă, care ia forma telului.

6. După aceasta, turnați siropul fierbinte într-un jet subțire peste albușul bătut și amestecați încontinuu cu mixerul. Astfel, acesta se va pregăti și nu va fi crud, ceea ce este foarte important. De asemenea, la această etapă puteți adăuga și un pic de esență de vanilie, dacă doriți.

7. În final, amestecați această compoziție cu amestecul de semințe, până la omogenizare.

8. După aceasta, turnați „aluatul” obținut în tava pregătită și răspândiți-l într-un blat uniform. Acoperiți-l cu o folie alimentară și dați halvaua la frigider, pentru aproximativ 3-4 ore, sau până când se va întări.

9. Iată ce desert minunat și gustos trebuie să obțineți! Porționați-l și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New