Iată ce puteți să confecționați, folosind o bucată de material și o pungă de plastic!

O idee interesantă pentru toate gospodinele!

AVEȚI NEVOIE DE:

-o pereche de chiloți;

-o pungă transparentă;

-ace cu gămălie;

-foarfece;

-un marker;

-riglă;

-material potrivit pentru confecționarea lenjeriei intime;

-ațe;

-mașină de cusut;

-elastic cu margine dantelată.

MOD DE LUCRU:

1.Tăiați punga în părțile laterale. Puneți chiloții în ea și fixați-i cu ajutorul acelor cu gămălie.

2.Decupați punga după conturul chiloților – mai întâi pe partea posterioară, iar apoi și pe partea anterioară. Lăsați câte 1 cm de rezervă pe marginile laterale, unde se află cusăturile.

3.Folosind un marker, marcați marginile clinului pe pungă.

4.Întindeți materialul, din care veți croi chiloții pentru plajă, pe suprafața de lucru. Fixați tiparul de plastic pe el și decupați materialul, în conformitate cu acesta. Folosind rigla și markerul, trasați marginile clinului pe material.

5.Decupați clinul dintr-o bucățică de material, folosind același tipar. Lăsați câte 1 cm de rezervă la nivelul marginilor lui superioară și inferioară.

6.Îndoind marginile clinului, fixați-l de articolul principal cu ajutorul acelor cu gămălie. Apoi uniți-le prin cusături liniare cu ajutorul mașinii de cusut. 

7.Întoarceți articolul pe față și tăiați excesul de material, care a rămas după finisarea clinului. Călcați-l cu fierul de călcat. 

8.Coaseți liniar elasticul dantelat pe marginile articolului, întinzându-l puțin, ca să evitați încrețirea materialului. Apoi îndoiți elasticul, astfel încât marginea lui dreaptă să ajungă pe dosul lucrului și coaseți-l încă o dată, folosind cusătura în zig-zag. Pentru ca articolul să arate frumos, realizați cusătura inferioară cu ață de culoarea elasticului, iar pe cea superioară — cu ață de culoarea materialului.

9.Întoarceți lucrul pe dos și îndoiți-l în jumătate. Fixați-i marginile laterale din partea de sus cu ace cu gămălie.

10.Coaseți-le liniar. Apoi tăiați excesul de material, lăsând câte 5 cm de la cusături. Întoarceți lucrul pe față și coaseți marginile respective în zig-zag.

11.Mai rămâne doar să coaseți elasticul dantelat de marginea superioară a articolului, procedând exact ca la marginile laterale (pasul 8). Doar nu uitați să întindeți puțin mai mult elasticul în timpul coaserii.

Spor la treabă!

New