„Mandarinele fierbinți” — un aperitiv potrivit pentru masa de Revelion!

Căutați rețeta unui aperitiv original pentru masa de sărbătoare? Încercați să pregătiți „mandarinele fierbinți”! Sunt delicioase, aromate și foarte arătoase!

INGREDIENTE:

-500 g de piept de pui (puteți să înlocuiți jumătate din el cu ciuperci prăjite);

-200 g de cașcaval;

-500 g de morcov;

-4 linguri de maioneză;

-4 căței de usturoi;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-mărar proaspăt — după gust;

-3 linguri de ulei (pentru ungerea mâinilor).

MOD DE PREPARARE:

1.Fierbeți carnea de pui în apă ușor sărată, până va fi gata (timp de 10-15 minute din momentul clocotirii). Scoateți-o din apă și lăsați-o să se răcească. Apoi tăiați-o în cubulețe cât mai mici.

2.Curățați morcovii de coajă și fierbeți-i în apă ușor sărată, până vor fi gata (timp de 35-40 minute din momentul clocotirii, dacă morcovii sunt mari). Scoateți-i din apă și lăsați-i să se răcească. După aceasta dați-i prin răzătoarea mică și stoarceți-i puțin cu mâinile, ca să îndepărtați o parte din zeama lor (nu-i stoarceți foarte tare — morcovii rași trebuie să rămână umezi).

3.Dați cașcavalul prin răzătoarea mare, iar usturoiul — prin răzătoarea mică.

4.Mărunțiți mărarul.

5.Puneți carnea, cașcavalul, usturoiul, mărarul, maioneza și sare, piper negru măcinat după gust într-un vas adânc. Amestecați foarte bine.

6.Divizați atât compoziția de carne, cât și morcovul ras în 12 părți egale.

7.Ungându-vă palmele cu ulei (astfel morcovul nu se lipește de mâini și „mandarinele” modelate strălucesc), luați o parte de morcov ras și întindeți-l sub formă de turtiță subțire, pe toată palma.

8.Puneți o parte de compoziție de carne în mijlocul lui. Oferiți-i o formă rotunjită, după care ștergeți-vă mâna, ca să nu rămână urme de maioneză pe ea. 

9.Apoi adunați și lipiți cu grijă morcovul ras de bila din mijlocul lui. La sfârșit aplatizați puțin „mandarina” și realizați o mică depresiune în mijlocul ei, ca să capete un aspect mai firesc.

10.Procedând similar, modelați toate „mandarinele”.

11.Înainte de servire încălziți „mandarinele” timp de 1.5-2 minute în cuptorul cu microunde. Cașcavalul se topește, învăluind carnea de pui, pătrunsă de aroma mărarului și usturoiului. Un adevărat deliciu!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New