Mănuși tricotate pe două andrele. Tutorial pentru începători!

Pașii cuprinși între *-* trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

AVEȚI NEVOIE DE:

fir de tricotat 300 g/100 m;

-3 andrele nr. 3;

-un ac cu urechea largă;

-foarfece.

MOD DE LUCRU:

1.În primul rând, măsurați lățimea mâinii în cea mai lată porțiune. De exemplu, în cazul nostru este vorba de 10 cm. Având în vedere că mănușa are 2 fețe și că trebuie să fie confortabilă, dublați această valoare și măriți-o cu 1-2 cm. Astfel, 10 + 10 + 2 = 22 cm.

2.Determinați numărul de ochiuri, de care aveți nevoie: lucrați un șir de ochiuri și numărați ochiurile, care încap într-un centimetru (în cazul nostru, 2 ochiuri/cm). Înmulțiți numărul respectiv de ochiuri la 22 cm: în cazul nostru, 44 ochiuri.

3.Montați ochiurile pe andrele.

4.Rândurile 1-16: 1 ochi ridicat, *1 ochi pe față, 1 ochi pe dos*, 1 ochi pe dos. 

Trebuie să obțineți un dreptunghi cu lățimea de 6 cm (dacă vreți ca mănușile să aibă manșete duble, dublați valoarea respectivă).

5.Rândul 17: 1 ochi ridicat, 21 ochiuri pe față, după care îndoiți lucrul în jumătate.

6.Rândul 18: folosind o andrea suplimentară, lucrați ochiurile de pe ambele andrele în felul următor – *1 ochi ridicat de pe andreaua posterioară, 1 ochi pe față de pe andreaua anterioară*.

7.Rândul 19: 1 ochi ridicat, după care lucrați pe față ochiurile, care provin de pe jumătatea anterioară a lucrului și pur și simplu treceți pe cealaltă andrea ochiurile provenite de pe jumătatea posterioară a lucrului (ochiuri ridicate).

8.Repetați rândul 19 până când mănușa va ajunge să acopere mâna până la degetul mare.

9.De aici veți începe să lucrați degetul mănușii. Noi l-am lucrat din 12 ochiuri. Respectați modul de lucru, pe care l-am descris la rândul 19. Degetul mănușii trebuie să depășească cu 1-2 rânduri unghia degetului mare al mâinii.

10.După ce veți termina de lucrat degetul mănușii tăiați firul și introduceți-l în urechea unui ac. Transferați pe rând, circular ochiurile pe ac și strângeți-le. Treceți firul pe dosul lucrului și înnodați-l de câteva ori. Apoi tăiați-l.

11.Lăsând un fir mai lung la început, lucrați partea principală a mănușii în mod similar – până când vor rămâne 2.5 cm până la acoperirea degetului mijlociu.

12.Următorul rând: desfaceți o buclă de la primul ochi, ca să fie nelucrat și lucrați 3 ochiuri împreună pe față, după care continuați lucrul după modelul descris la rândul 19. Ultimul ochi ar trebui lucrat pe față – lăsați-l ca ochi ridicat.

13.Următorul rând: 3 ochiuri împreună pe față, după care repetați modelul de la rândul 19.

14.Lucrați 2 rânduri după modelul de la rândul 19.

15.Apoi lucrați următoarele rânduri după schema următoare până când vor rămâne 8 ochiuri pe andrea: 3 ochiuri împreună pe față la începutul și sfârșitul rândului, iar restul după modelul rândului 19.

16.Tăiați firul și introduceți-l în urechea acului. Treceți circular acul prin ochiurile rămase și strângeți-le. Treceți firul pe dosul lucrului și înnodați-l de câteva ori. Tăiați-l. 

17.Apoi coaseți gaura, care s-a format la baza degetului mănușii și marginea desfăcută a manșetei. Întoarceți mănușa pe față. Mănușa este gata!

18.Procedând similar, tricotați cealaltă mănușă.

19.Purtați mănușile și bucurați-vă de căldura lor!

Spor la treabă!

New