Mere murate la borcan. Simple și foarte gustoase!

O rețetă foarte simplă! După ce o veți încerca, o veți folosi în fiecare an. Merele murate sunt aromate și gustoase. Nici măcar nu ne putem imagina iarna fără ele!

INGREDIENTE:

Pentru un borcan de 3 litri:

-mere tomnatice;

-6-7 frunze aromate (de vișin, coacăz negru, zmeur etc.);

-2 litri de apă rece (fiartă și răcită, filtrată, de izvor sau de fântână);

-140 g de zahăr (6 linguri cu vârf);

-2 lingurițe pline de sare neiodată.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați foarte bine merele. Nu este obligatoriu să le îndepărtați codițele. Dar asigurați-vă că nu prezintă semne de alterare.

2.Spălați foarte bine frunzele de vișin, coacăz negru, zmeur. Puteți să folosiți doar un tip de frunze, în funcție de disponibilitatea lor.

3.Puneți merele într-un borcan de 3 litri, pe care l-ați spălat în prealabil cu bicarbonat de sodiu și l-ați limpezit foarte bine. Adăugați frunzele aromate printre ele.

4.Pregătiți saramura, dizolvând sarea și zahărul în apa rece.

5.Turnați-o în borcan, umplându-l complet. Merele trebuie să fie acoperite în totalitate cu ea.

6.Acoperiți incomplet borcanul cu un capac curat și puneți-l într-un loc cald pentru 3-5 zile. Ca să evitați scurgerea saramurii din borcan pe masă în timpul fermentării, așezați borcanul pe o farfurie adâncă.

7.Peste 3-5 zile, după ce procesul de fermentare se va sfârși, completați saramura din borcan cu una proaspăt pregătită, ca să vă asigurați că merele sunt acoperite complet. Apoi închideți-l ermetic și puneți-l într-un loc răcoros.

8.Lăsați merele să se mureze pe parcursul a 30-40 zile. După aceasta puteți să le serviți!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New