Mini tarte cu dulceață de coacăze negre și bezea italiană!

Un desert arătos și delicios!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-100 g de zahăr;

-un ou;

-200 g de unt;

-½ lingură de maioneză;

-½ linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu suc de lămâie sau oțet;

-380-400 g de făină (2 pahare).

Pentru umplutură: dulceață de coacăze negre (sau dulceața/gemul, care vă place).

Pentru bezeaua italiană:

-6 albușuri de ouă;

-360 g de zahăr (2 pahare);

-½ linguriță de sare de lămâie.

Din aceste ingrediente veți obține 17 mini tarte cu diametrul de 9 cm și adâncimea de aproximativ 3 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți untul moale, zahărul, oul, maioneza și bicarbonatul de sodiu, stins cu suc de lămâie sau oțet într-un bol adânc. Amestecați cu telul sau mixerul până la omogenizare.

2.Adăugați făina cernută. Inițial amestecați cu telul, după care frământați aluatul cu mâinile până va deveni omogen. El trebuie să fie moale și nelipicios.

3.Divizați aluatul în 17 bucățele egale, modelându-le sub formă de biluțe (dacă veți folosi forme mai mari sau mai mici, modificați dimensiunea biluțelor de aluat după caz).

4.Întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță. Puneți-o într-o formă pentru mini tarte și răspândiți-o uniform cu degetele pe fundul și pereții ei (stratul de aluat din forme nu trebuie să fie foarte gros).

5.Coaceți mini tartele timp de 12-15 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. După primele 5 minute de coacere presați-le fundul cu un păhăruț, ca să nu crească prea mult.

6.Scoateți mini tartele din forme. Lăsați-le să se răcească complet.

7.Pregătiți bezeaua italiană: puneți zahărul și apa într-o crăticioară sau într-un ibric mare. Amestecând periodic, aduceți-le până la punctul de fierbere. După aceasta reduceți flacăra până la minim și fierbeți siropul până va începe să bolborosească lent și va deveni chihlimbariu. La sfârșit adăugați sarea de lămâie, amestecați și luați siropul de pe foc.

8.Cât timp se fierbe siropul, bateți albușurile până la apariția vârfurilor moi.

9.Amestecând continuu cu mixerul pornit la viteză mare, turnați în jet subțire siropul fierbinte în spuma de albușuri. Bateți-o până se va răci complet și până când vor apărea vârfurile persistente.

10.Asamblați mini tartele: ungeți fundul fiecăreia dintre ele cu o linguriță de dulceață de coacăze negre.

11.Transferați bezeaua italiană într-un poș, montându-i duza, care vă place. Aplicați-o sub formă de conuri spiralate în interiorul mini tartelor.

12.Serviți mini tartele cu multă plăcere! Sunt delicioase, aerate și ușoare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New