O metodă rapidă și ușoară de curățare a cuptorului fără nici un fel de produse chimice!

Probabil că sunt foarte puțini oameni care își spală cuptorul după fiecare utilizare. Și acest lucru este de înțeles! Cu toate acestea, cu fiecare gătit la cuptor, situația se agravează, ajungându-se la momentul critic în care cuptorul trebuie să fie curățat minuțios.

Bine că pentru astfel de momente există o metodă rapidă și ușoară de a vă curăța cuptorul fără mult efort și, nu în ultimul rând, fără careva substanțe chimice. Priviți-l pe acesta, e ca nou!

Veți avea nevoie de:

– oțet;

– apă;

– bicarbonat de sodiu.

Veți avea nevoie de o cratiță fără mânere din plastic sau de un alt vas termorezistent pe care să-l puteți pune în cuptor. Adăugați 80 g de bicarbonat de sodiu în recipientul ales și turnați 50-70 ml de apă, apoi amestecați. După primul val de reacție, adăugați puțin oțet, amestecați și așteptați ca reacția activă să se oprească.

Când bicarbonatul de sodiu se va dizolva complet, veți obține o pastă destul de lichidă. Aplicați-o pe pereții cuptorului cu ajutorul unui burete sau al unui pulverizator. Ungeți zonele deosebit de problematice cu mai multă soluție. Păstrați și în cratiță puțin amestec și puneți-o pe grila de metal din interiorul cuptorului.

Lăsați cratița în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 100 °C timp de aproximativ 1 oră.

După o oră, soluția își va face efectul și va înmuia toată murdăria. Acum, îndepărtați atât spuma, cât și murdăria de pe pereții cuptorului cu ajutorul unui burete umed.

Asta e tot, cuptorul este ca nou! Dacă situația este mai dificilă și nu a dispărut toată murdăria din prima, repetați acest proces de curățare, până când veți obține rezultatul dorit.

Spor la treabă!

New