O salată foarte delicioasă pentru toate ocaziile! Va fi un decor evident al mesei festive pe care-l puteți pregăti rapid și ușor!

Ingredientele acestei salate se potrivesc de minune, ceea ce o face potrivită chiar și pentru o masă de sărbătoare. Se pregătește foarte ușor și nu va lăsa pe nimeni indiferent cu gustul ei.

INGREDIENTE:

– 150 g de carne fiartă (vită);

– 1 măr;

– 3 ouă;

– 50- 60 g de cașcaval;

– 3-4 linguri de maioneză;

– verdeață;

– 1 ceapă;

Pentru marinadă:

– 100 ml de apă caldă;

– 1 linguriță de sare;

– 1 lingură de zahăr;

– 2 linguri de oțet de 9%.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați ceapa cubulețe.

2. Pregătiți marinada: adăugați ceapa într-un recipient adânc și acoperiți-o cu apă clocotită. Adăugați sarea, zahărul și oțetul. Amestecați cu o lingură. Lăsați ceapa să se marineze timp de 15 minute.

3. Tăiați carnea fiartă de vită în formă de cubulețe de dimensiuni medii. Amplasați-o pe farfuria în care veți asambla salata și acoperiți-o cu o plasă de maioneză.

4. Scurgeți bine ceapa de marinadă și adăugați-o în calitate de următorul strat al salatei.

5. Decojiți și radeți mărul prin răzătoarea mare. Adăugați-l peste stratul de ceapă și acoperiți-l cu o plasă de maioneză.

6. Radeți și ouăle prin răzătoarea mare și adăugați-le la salată. Condimentați-le cu puțină sare și adăugați încă un strat de maioneză.

7. Ultimul strat va fi format din cașcavalul ras prin răzătoarea medie.

8. Decorați salata cu câteva frunzulițe de verdeață și serviți-o pe orice masă doriți, fie de sărbătoare, fie simplă, în sânul familiei. Oricine o va gusta va cere încă o porție.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New