Ornament ajurat pentru tricotarea articolelor vestimentare atât pentru femei, cât și pentru bărbați și copii.

Acest model constă dintr-o bandă elastică 1×1 cu ochiuri încrucișate în partea din față. Prin urmare, este foarte ușor de tricotat și chiar și începătorii vor putea să se descurce cu el. Ochiurile încrucișate oferă lucrării un aspect reliefat și atractiv.

Este un model universal, care poate fi folosit pentru tricotarea multor articole pentru femei, bărbați și copii: căciuli, eșarfe, mănuși, ciupici și pulovere călduroase, cardigane, șosete, pături și așa mai departe.

Raportul modelului constă din 2 ochiuri lățime și 8 rânduri înălțime.

Iată cum arată modelul pe partea din față:

Iar aceasta este partea din spate:

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

– 2 andrele;

– fir de tricotat.

*Lucrarea se întoarce la sfârșitul fiecărui rând.

*Primul ochi este întotdeauna ridicat pe andrea, iar ochiul de margine se tricotează pe dos.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

Raportul modelului pentru tricotarea liniară constă dintr-un număr par de ochiuri (2+1+2), iar pentru cea circulară -dintr-un număr impar.

Noi am montat 4 rapoarte = 11 ochiuri.

Montați 11 ochiuri pe andrele.

MOD DE LUCRU:

Rândul 1: *1 ochi pe dos, jeteu, 1 ochi pe față, jeteu*.

Rândul 2: *1 ochi pe față, jeteu, 3 ochi împreună pe dos (fără să scoateți bucla de pe andrea), jeteu, apoi lucrați aceste 3 ochiuri împreună încă o dată pe dos*.

Rândul 3: *1 ochi pe dos, scoateți următorul ochi pe andreaua dreaptă, lucrați următoarele 2 ochiuri împreună într-un ochi pe față, apoi scoateți ochiul pe care l-ați scos pe andreaua dreaptă și transferați-l înaintea primului, dându-i drumul peste el (astfel, la această etapă trebuie să aveți 3 ochiuri pe andrea)*.

Rândul 4: *Lucrați toate ochiurile pe față*.

Rândul 5: *jeteu, 1 ochi pe față, jeteu, 1 ochi pe dos*.

Rândul 6: *3 ochi împreună pe dos (fără să scoateți bucla de pe andrea), jeteu, apoi lucrați aceste 3 ochiuri împreună încă o dată pe dos, 1 ochi pe față*.

Rândul 7: *Scoateți primul ochi pe andreaua dreaptă, lucrați următoarele 2 ochiuri împreună într-un ochi pe față, apoi scoateți ochiul pe care l-ați scos pe andreaua dreaptă și transferați-l înaintea primului ochi, dându-i drumul peste el (astfel, la această etapă trebuie să aveți 2 ochiuri pe andrea)*.

Rândul 8: *Lucrați toate ochiurile pe dos*.

În continuare, repetați rândurile 1-8, până când veți obține înălțimea dorită.

Spor la treabă!

New