Parizer de casă!

Parizerul de casă este mult mai gustos, fin și natural decât cele găsite în comerț. Rețeta lui este foarte simplă, putând fi folosită și pentru prepararea crenvurștilor (se fierb timp de 40 minute). Noi am pregătit parizerul cu carne de porc și vită, dar puteți folosi alte tipuri de carne.

INGREDIENTE:

-700 g de carne de porc + 300 g de carne de vită (puteți să le folosiți în proporții egale sau să înlocuiți carnea de vită cu carne de pui);

-un ou;

-400 g de lapte rece ca gheața;

-13 g de sare alimentară;

-10 g de nitrit de sodiu (dacă nu vreți să-l folosiți, înlocuiți-l cu sare alimentară);

-½ linguriță de nucșoară măcinată.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați carnea în bucăți. Ea trebuie să fie rece, abia scoasă din frigider.

2.Treceți-o de 3 ori prin mașina de tocat carne: o dată prin sita cu găuri mari sau medii și de 2 ori prin sita cu cele mai mici orificii. 

3.Puneți carnea tocată într-un bol adânc. Adăugați sarea, nitritul de sodiu și nucșoara măcinată.

4.Adăugați oul și laptele rece ca gheața. Amestecați totul cu mâinile.

5.Compoziția de carne trebuie frământată foarte bine. Puteți să realizați acest pas cu mâinile, dar durează destul de mult și carnea reușește să se încălzească. Cel mai bine ar fi să folosiți robotul de bucătărie, blenderul sau mixerul. Compoziția trebuie să devină mai netedă, mai omogenă, maleabilă și lucioasă.

6.Divizați compoziția de carne în 2 părți egale.

7.Înveliți fiecare parte de compoziție în folie alimentară, oferindu-i forma de baton compact și străduindu-vă să îndepărtați toate bulele de aer din interiorul ei. Legați capetele foliei alimentare.

8.Turnați apă într-o cratiță încăpătoare și încălziți-o până la temperatura de 80°C‌. Puneți batoanele de carne în ea și așezați o greutate peste ele, ca să fie scufundate complet în apă (noi am folosit un capac mic).

9.Introduceți cratița în cuptorul preîncălzit până la 75°C‌. Fierbeți parizerul timp de 2 ore.

10.După aceasta trebuie să-l răciți brusc: transferați-l îndată într-un vas sau în chiuveta, în care ați turnat apă rece. De obicei, acest proces durează 25-30 minute.

11.Scoateți parizerul din folia alimentară.

12.Parizerul de casă poate fi păstrat în vid. După ce începeți un baton, se recomandă să-l consumați în 5 zile.

13.Serviți parizerul cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New