Pateuri din aluat dospit cu umplutură de brânză de vaci și cașcaval!

Aluatul iese foietat și crocant, iar umplutura de brânză de vaci și cașcaval este una perfectă pentru astfel de pateuri. Totul se prepară simplu, iar ingredientele sunt cele mai obișnuite și accesibile.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-600 gr de făină;

-300 ml de lapte;

-120 gr de unt topit;

-2 ouă;

-7 gr de drojdie;

-sare.

Pentru umplutură:

-200 gr brânză de vaci;

-200 gr de cașcaval;

-1 ou sau 2 gălbenușuri.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați făina cernută cu zahăr, drojdie și sare. Adăugați ouăle, apoi turnați laptele și untul topit.

2.Frământați aluatul în vas, apoi pe blatul de lucru ușor înfăinat.

3.Aluatul final trebuie să fie neted, omogen și plăcut la atingere. Îl puneți într-un vas, îl acoperiți cu un prosop și îl lăsați la dospit.

4.Amestecați brânza de vaci cu cașcaval răzuit și ou.

5.Transferați aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină, îl lucrați puțin, după care îl împărțiți în 6 bucăți. Rotunjiți aluatul și îl lăsați să se odihnească timp de 10 minute, acoperindu-l cu un prosop.

6.Luați o bilă de aluat, o înfăinați împreună cu suprafața de lucru și întindeți o foaie dreptunghiulară cu grosimea de aproximativ 2 mm.

7.Ungeți blatul cu unt topit, îl împăturiți pe lung, apoi suprapuneți capetele, după ce le ungeți din nou cu unt, cât să obțineți un plic. Procedați la fel cu toate bilele de aluat.

8.Presărați masa cu făină, luați un plic de aluat și îl întindeți puțin cu degetele, cât să obțineți un pătrat. În mijloc, adăugați 1/6 din umplutură și lipiți marginile.

9.Așezați pateurile pe tava unsă cu ulei, le ungeți cu ou sau gălbenuș bătut cu puțină apă și le coaceți timp de 20 de minute la temperatura de 180°С.

Pateurile vot fi peste măsura așteptărilor dumneavoastră! Pufoase, gustoase și incredibil de fine!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New