Rețeta pas cu pas de înghețată pregătită în casă!

Înghețata este desertul preferat al multor persoane încă din copilărie. Rețeta de înghețată nu necesită careva abilități culinare speciale. Deci, puteți pregăti acest deliciu zilnic, important este să țineți cont de unele secrete.

INGREDIENTE:

-4 gălbenușuri;

-150 gr de zahăr pudră;

-1 pliculeț de vanilie sau zahăr vanilat;

-100 ml de lapte;

-500 ml de smântână pentru frișcă de cel puțin 33%.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-o cratiță (obligatoriu cu fund gros), amestecați gălbenușurile cu zahăr pudră și vanilie sau zahăr vanilat, până la omogenizare.

2.Turnați laptele, puneți cratița la foc mic și fierbeți compoziția, amestecând continuu, până capătă consistența laptelui condensat. Verificați în felul următor: luați puțină compoziție pe spatulă și treceți cu degetul – trebuie să rămână o dungă clară.

Atenție! Nu aduceți compoziția până la punctul de fierbere! De altfel, înghețata va avea gust de ouă fierte. Mai bine luați compoziția de la foc mai devreme, decât mai târziu.

3.Luați cratița de pe foc și lăsați compoziția să se răcească până la temperatura camerei, amestecând periodic. Începeți să lucrați cu smântâna doar după ce se răcește compoziția.

4.Smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece. O puteți da la frigider pentru 4 ore sau, cel mai bine, peste noapte.

5.Bateți smântâna, cât să obțineți vârfuri ferme, începând cu cea mai mică viteză.

6.Adăugați compoziția fiartă rece (!) și amestecați cu grijă, până la omogenizare. Folosiți telul, spatula sau mixerul la viteză mică.

7.Turnați înghețata într-un recipient, îl închideți ermetic și îl dați la congelator.

8.În primele 3 ore, e nevoie să amestecați bine de 5-6 ori. Astfel evitați formarea cristalelor de gheață și obțineți o înghețată cu textură omogenă.

Lăsați înghețata pentru puțin timp la temperatura camerei, apoi o repartizați în cupe și savurați cea mai gustoasă înghețată pe care ați pregătit-o dumneavoastră!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New