Roșii NeMarinate (pentru iarnă). Gustul lor ne-a cucerit inimile! O rețetă rapidă, pe care o vom folosi mereu!

Astăzi vă vom arăta cum puteți să conservați roșiile după rețeta mătușii noastre Alexandra. Am considerat întotdeauna că roșiile ei la borcan sunt cele mai gustoase și am convins-o să ne dea rețeta. Aceste roșii delicioase se conservă fără oțet sau sare de lămâie, dar se păstrează excelent chiar și în apartament, pe parcursul mai multor ani, fără să se altereze. Care este secretul? 

INGREDIENTE:

Pentru 1 borcan de 3 litri sau 3 borcane de 1 litru:

-1500-1600 g de roșii cărnoase (câte vor încăpea în borcane);

-un ardei dulce și/sau un ardei iute (opțional);

-6 fire sau umbele de mărar;

-3 căței de usturoi;

-1.5 litri de apă fierbinte;

-30 g de sare neiodată (o lingură plină);

-60 g de zahăr (4 linguri rase).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți toate ingredientele, borcanele și capacele. De această dată noi n-am sterilizat borcanele cu aburi, ci le-am decontaminat cu oțet: după ce le-am spălat cu bicarbonat de sodiu (și capacele), am pregătit o soluție din 100 ml de oțet de masă 70% și 50 ml de apă, pe care am turnat-o pe rând în fiecare borcan, l-am acoperit cu capacul lui și l-am scuturat de câteva ori, astfel încât soluția să cuprindă toată suprafața interioară a borcanului și capacului. Apoi acoperiți borcanele cu capacele lor și puneți-le deoparte pentru 15-20 minute. Înainte de a pune ingredientele în ele, scurgeți soluția de oțet, care a rămas pe fundul lor.

2.Noi am conservat roșiile în borcane de 1 litru. Astfel, puneți câte un cățel de usturoi și câte un fir sau o umbelă de mărar pe fundul fiecărui borcan.

3.Înțepați roșiile în jurul cotorului cu o scobitoare, ca să nu se crape, când intră în contact cu apa clocotită. Adăugați-le în borcane, umplându-le până la jumătate.

4.Adăugați câte 1/3 de ardei dulce sau un ardei iute mic în fiecare borcan de 1 litru. Folosirea acestui ingredient este opțională. Noi am folosit toate variantele, conservând roșiile și cu ardei dulce, și cu ardei iute, și fără ardei. Dacă veți conserva roșiile în borcane mari, de 3 litri, puteți să adăugați ardeii dulci întregi în ele: în acest caz înțepați legumele cu scobitoarea în câteva locuri, ca să pătrundă soluția de sare și zahăr în interiorul lor.

5.Adăugați roșii în borcane până le veți umple complet.

6.Puneți câte un fir sau o umbelă de mărar pe suprafața lor.

7.Umpleți borcanele cu apă clocotită. Acoperiți-le cu capacele lor și lăsați roșiile să se opărească pe parcursul a 10-15 minute.

8.Scurgeți apa din borcane într-o cratiță și adăugați și restul apei din cei 1500 ml, dacă a mai rămas. Adăugați sarea și zahărul. Aduceți soluția rezultată până la punctul de fierbere, amestecând-o, ca să se dizolve sarea și zahărul din ea.

9.Turnați marinada în borcane, umplându-le complet. Ștergeți interiorul capacelor cu o bucățică de tifon, înmuiată în soluția de oțet, cu care ați decontaminat borcanele. Apoi acoperiți borcanele cu ele și închideți-le ermetic.

10.Întoarceți borcanele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

11.Puneți conservele obținute la locul de păstrare. Ele se păstrează excelent, datorită acidității roșiilor, fără să fie necesară adăugarea suplimentară a unui conservant.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New