Sarmale marinate cu umplutură de morcov! Un aperitiv care se mănâncă din prima!

Vă prezentăm o rețetă deosebită de sarmale – marinate, cu umplutură de morcov. Acestea sunt într-atât de gustoase, încât se mănâncă primele de pe mesele de sărbătoare. Încercați și dvs. să le pregătiți. Necesită puține ingrediente, însă ies foarte și foarte apetisante!

INGREDIENTE:

– 1,5 kg de varză;

Pentru umplutură:

– 1 kg de morcovi;

– 1 linguriță de coriandru măcinat;

– 1 linguriță de sare;

– 1/3 dintr-o linguriță de piper negru măcinat;

– 2 cepe;

– 100 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (rafinat);

– 7-15 căței de usturoi;

Pentru marinadă:

– 0,5 l de apă clocotită;

– 1 lingură cu vârf de sare;

– 2 linguri cu vârf de zahăr;

– 120 ml de oțet de 9%.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura: decojiți morcovii și dați-i prin răzătoarea medie într-un vas încăpător.

2. Condimentați morcovul cu sare, coriandru și piper negru măcinat. Până când, lăsați-l deoparte, fără să-l amestecați.

3. Decojiți cepele, tăiați-le în formă de semicercuri subțiri și prăjiți-le pe o tigaie încinsă cu 100 ml de ulei vegetal inodor.

4. Turnați ceapa fierbinte în vasul cu morcov. De asemenea, adăugați usturoiul zdrobit.

5. Îmbrăcați mănușile și amestecați ingredientele cu mâinile.

6. Pregătiți frunzele pentru sarmale: curățați varza de eventualele frunze veștede de la exterior, spălați-o bine și scobiți-i cotorul cu ajutorul unui cuțit ascuțit.

7. Turnați apă într-o cratiță și aduceți-o în punctul de fierbere. După aceasta, puneți varza cu gaura de la cotor în sus, faceți focul mai mic, astfel încât apa să nu mai fiarbă și apăsați varza în apă cu o spatulă. După puțin timp, frunzele acesteia se vor înmuia. Începeți să le desprindeți cu ajutorul unei furculițe și scoateți-le pe o farfurie. Acoperiți farfuria cu un capac și lăsați-le astfel să se răcească.

8. Tăiați frunzele în 2-3 părți, îndepărtându-le nervurile groase.

9. Modelați sarmalele: luați câte o bucată de frunză de varză în palmă, adăugați câte puțină umplutură de morcov în mijlocul acesteia și rulați-o în formă de rulou. Apoi strângeți-l un pic în palmă și împingeți capetele în interiorul sarmalei. Modelați astfel toate sarmalele și amplasați-le într-o cratiță încăpătoare.

10. Dacă v-au mai rămas frunze de varză, puteți acoperi sarmalele cu ele. De asemenea, turnați peste sarmale și sucul rămas de la umplutură.

11. Pregătiți marinada: turnați apa clocotită (de aproximativ 60-70°C) într-o crăticioară. Adăugați sarea, zahărul și amestecați cu o lingură, până când se vor dizolva ambele ingrediente. După aceasta, turnați oțetul și mai amestecați încă o dată.

Sfat: Dacă doriți, puteți adăuga mai puțin oțet. Astfel, sarmalele dvs. vor ieși mai puțin crocante.

12. Turnați marinada obținută peste sarmale. Acoperiți-le cu o farfurie și puneți pe ea o greutate (noi am pus un borcan cu murături).

13. Lăsați sarmalele să stea astfel timp de 3 ore la temperatura camerei, apoi transferați-le în frigider și lăsați-le să se marineze timp de încă o zi.

14. Scoateți sarmalele marinate pe un platou și serviți-le cu multă plăcere pe orice masă de sărbătoare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New