Semănatul semințelor foarte mici nu a fost niciodată mai rapid! Un truc foarte practic și eficient!

Semințele mici, cum ar fi acelea de morcov sau pătrunjel, sunt foarte greu de semănat uniform. Iar poziția în care facem semănatul manual nu este deloc plăcută, mai ales pentru persoanele în vârstă. Uneori cad mai multe semințe decât trebuie, apoi suntem nevoiți să ne chinuim și cu răritul firelor răsărite.

Astăzi vă vom prezenta un truc foarte eficient de semănare a acestor semințe mici, pe care ni l-a împărtășit un grădinar cu experiență. Datorită lui, veți putea economisi eficient atât timpul, cât și sănătatea dvs.

Veți avea nevoie de:

– semințele propriu-zise;

– apă și făină;

– o pensulă și o riglă;

– foarfece și prosoape de hârtie sau hârtie igienică (fără miros).

Mod de lucru:

1. Tăiați fâșii subțiri din prosoapele de hârtie. Lungimea acestora o puteți determina după lungimea patului, iar lățimea – vor fi suficienți și 3 cm, ca să puteți plia fâșia în jumătate.

2. După aceasta, pregătiți un lipici din apă și făină. Acesta nu trebuie să fie gros.

3. Acum, folosind o riglă și pensula, aplicați puncte de lipici la distanța necesară de semănare a semințelor. Spre exemplu, dacă aveți de semănat morcovul, atunci distanța dintre semințe trebuie să fie de 5 cm, pentru ca ei să aibă suficient spațiu pentru a crește și a se dezvolta bine.

4. Și fiindcă nu putem fi siguri 100 % de faptul că toate semințele vor germina, noi vom aplica câte 2-3 semințe pe fiecare punct de lipici.

5. În final, pliați fâșia în jumătate și lipiți semințele între părți. Pentru a o duce în grădină, o puteți rula în formă de rulou.

6. A rămas doar să așezați fâșiile pregătite în patul pregătit și să le acoperiți cu sol. De asemenea, nu uitați să le udați.

Iată cât de ușor poate fi semănatul acestui fel de semințe! Credem că e mult mai ușor de pregătit totul acasă, stând pe scaun și lucrând la masă, decât să stați aplecați în grădină, în soare.

Spor la grădinărit!

New