Soluție universală pentru spălarea rufelor și curățarea suprafețelor. Rețeta îmbunătățită de detergent ecologic!

Această soluție pentru spălarea rufelor și curățarea suprafețelor nu afectează mediul înconjurător și sănătatea oamenilor. Ea este potrivită pentru persoanele, care suferă din cauza alergiilor și au pielea sensibilă. Alte avantaje: curăță foarte bine, este ieftină, se prepară ușor și este suficientă pentru o perioadă lungă de timp, are aromă plăcută.

De asemenea, vrem să vă oferim rețeta îmbunătățită de detergent, care poate fi folosit pentru spălarea rufelor albe și hainelor/uniformelor de lucru.

SOLUȚIA UNIVERSALĂ PENTRU SPĂLAREA RUFELOR ȘI CURĂȚAREA SUPRAFEȚELOR

Aveți nevoie de:

-190-200 g de săpun de rufe (puteți să folosiți orice tip de săpun de rufe sau resturile de săpun obișnuit);

-380 g de bicarbonat de sodiu;

-câteva picături de ulei esențial de levănțică, pin, lămâie, arbore de ceai etc.

Din aceste ingrediente veți obține un borcan de 500 ml de detergent ecologic.

Proporția dintre săpunul de rufe și bicarbonatul de sodiu poate fi de 1:2 sau 1:3 (noi am folosit prima variantă).

Mod de preparare:

1.Dați săpunul de rufe prin răzătoarea mică (cel mai bine ar fi să folosiți o răzătoare veche, pe care nu o mai utilizați în bucătărie). Răspândiți-l pe o tavă sau altă suprafață plată și lăsați-l să se usuce pe parcursul a 24 ore.

2.Apoi frecați fulgii de săpun între palme. Astfel ei vor deveni mai mărunți și se vor topi mai ușor, când veți dori să folosiți detergentul.

3.Adăugați bicarbonatul de sodiu în fulgii de săpun. Amestecați foarte bine.

Dacă veți încinge în prealabil bicarbonatul de sodiu în cuptor (timp de 60 minute la 180°C), veți obține sodă activată, care curăță și spală totul în mod ideal (reprezintă o alternativă minunată pentru toate soluțiile chimice de curățat din comerț).

4.Aromatizați compoziția rezultată cu câteva picături de ulei esențial.

5.Transferați detergentul obținut într-un borcan sau alt recipient potrivit. Păstrați-l în camera de baie: dacă nu-l veți acoperi cu capac, aroma uleiului esențial se va răspândi în jur și, de asemenea, el va dezinfecta aerul. 

Un alt bonus plăcut! Folosind acest detergent pentru spălarea rufelor, puteți să economisiți banii, pe care-i cheltuiți pe balsam: bicarbonatul de sodiu înmoaie excelent rufele, iar uleiul esențial le oferă o aromă minunată.

Mod de utilizare:

1.Dizolvați 2 linguri de detergent într-o cantitate mică de apă clocotită (puteți să-l încălziți pe bain-marie, ca să se dizolve mai repede). Drept rezultat, el se transformă într-o spumă pufoasă.

2.Adăugați-l în cuva mașinii de spălat, turnându-l direct pe rufe. Spălați rufele la programul potrivit. În timpul spălării detergentul nu formează spumă.

3.Folosind această soluție de curățat, puteți să spălați vasele, aragazul sau plita, suprafețele din bucătărie și camera de baie, frigiderul, podelele, litiera pisicii, cuștile rozătoarelor sau coliviile păsărilor.

Recomandări:

1.Cel mai bine ar fi să folosiți răzătoarea mică pentru mărunțirea săpunului de rufe. Astfel el se dizolvă mai rapid.

2.Nu adăugați prea mult detergent în mașina de spălat rufe. El oricum spală excelent. Sunt suficiente 2 linguri de detergent la o cuvă de 5 kg.

3.Când spălați rufe colorate, adăugați o lingură de sare alimentară la o lingură de detergent. Astfel ele nu se decolorează, chiar și după multe spălări.

DETERGENTUL ÎMBUNĂTĂȚIT PENTRU RUFELE ALBE ȘI HAINELE DE LUCRU

Acest detergent este potrivit pentru spălarea hainelor, care se murdăresc foarte tare: de exemplu, cele folosite la lucrul din grădină, curte, șantier etc.

Aveți nevoie de:

-2 kg de săpun de rufe;

-2 kg de sodă calcinată;

-250 g de sare de lămâie;

-2 kg de sare alimentară.

Mod de lucru:

1.Dați săpunul de rufe prin răzătoarea mică și amestecați-l cu celelalte ingrediente.

2.La 6 kg de rufe se adaugă 4-5 linguri de detergent dizolvat în apă fierbinte și 2 linguri de înălbitor pe bază de oxigen (fără clor), sub formă de pudră (de exemplu, Vanish Oxi Action). Nu le amestecați deodată, ci adăugați-le pe rând în cuva mașinii de spălat.

3.Spălați rufele la 40°C cu limpezire suplimentară.

Spor la treabă!

New