Suport pentru ghivece, confecționat dintr-o țeavă de plastic!

Țevile de plastic reprezintă un material excelent pentru confecționarea diferitor suporturi pentru grădină. Iată un exemplu minunat!

AVEȚI NEVOIE DE:

-o țeavă PVC cu diametrul de 100 mm și lungimea de circa 150 cm;

-o ruletă pentru măsurători;

-un marker;

-un fierăstrău;

-un foarfece;

-șmirghel nr. 1;

-o bormașină + un burghiu cu diametrul mic;

-o scândură de lemn, cu lățimea de 4 cm și grosimea de 2 cm;

-șuruburi cu diametrul corespunzător burghiului;

-șurubelniță;

-o găleată veche de plastic (noi am folosit una de la vopseaua lavabilă) + un cutter;

-ciment + nisip + apă;

-o mistrie;

-o lingură;

-un spray cu vopsea rezistentă la apă.

MOD DE LUCRU:

1.Tăiați 6 cercuri cu grosimea de 4 cm dintr-o țeavă PVC cu diametrul de 100 mm, folosind fierăstrăul. Înainte de aceasta puteți să însemnați locurile de secțiune cu markerul. 

2.Șlefuiți marginile cercurilor cu șmirghelul.

3.Secționați fiecare cerc cu fierăstrăul (în direcție transversală), astfel încât să-l deschideți dintr-o parte.

4.Folosind markerul, desenați câte o semilună de fiecare parte a secțiunii respective (cu convexitatea spre ea). Tăiați bucățelele de țeavă din jurul semilunilor cu foarfecele. Șlefuiți tăieturile cu șmirghelul.

5.Utilizând primul cerc pregătit ca șablon, procedați similar cu toate celelalte cercuri.

6.Luați o țeavă PVC cu diametrul de 100 mm și lungimea de aproximativ 1 metru. Marcați pe ea locurile, pe care veți fixa inelele pentru ghivece: primul (de sus) — la înălțimea unui ghiveci, iar celelalte — la o distanță de 30 cm unele de altele. Drept rezultat, veți obține 3 nivele, iar la fiecare nivel veți putea fixa 2 inele pentru ghivece.

7.Folosind bormașina, realizați câte 2 găuri mici în fiecare cerc: pe verticală, pe linia paralelă cu secțiunea de pe cerc. În acest moment ar fi bine să numerotați cercurile, ca să puteți găuri în mod corespunzător locurile de pe țeavă, unde urmează să le fixați.

8.Tăiați 6 bucățele cu lungimea de 5 cm din scândura de lemn. Numerotați-le și realizați câte 2 găuri în fiecare dintre ele: înainte de aceasta marcați locurile găurilor cu markerul, folosind fiecare cerc ca șablon.

9.Fixați inelele de plastic pe țeavă cu ajutorul șuruburilor, înfiletându-le pe bucățile de lemn, pe care le-ați pus în interiorul ei.

10.Apoi realizați 4 găuri în partea inferioară a țevii (cu 2-3 cm mai sus de marginea inferioară) și introduceți 2 bucăți de armătură în ele.

11.Folosind cutterul, tăiați fundul găleții de plastic, astfel încât să obțineți un recipient cu înălțimea de circa 6-7 cm. Înainte de aceasta marcați locul secțiunii cu markerul.

12.Combinați 3 părți de nisip și o parte de ciment. Adăugați apă și amestecați foarte bine până când veți obține mortarul cu consistența potrivită.

13.Așezați țeava în mijlocul fundului de găleată și adăugați mortarul în jurul ei, răspândindu-l uniform. Neteziți-i suprafața și, când va începe să se întărească, îndepărtați o parte din el din jurul țevii (cu ajutorul unei linguri). Lăsați-l să se usuce complet.

14.Vopsiți suportul obținut cu ajutorul spray-ului cu vopsea rezistentă la apă. Lăsați-l să se usuce.

15.Așezați ghivecele cu plante pe suporturile și în orificiul din partea superioară a țevii. Puteți să plantați ceva pe baza lui (plante cu rădăcini mici).

Spor la treabă!

New