Tocinei de varză!

Se prepară ușor, din ingrediente simple și disponibile, dar sunt foarte gustoși, fini și moi. Suntem siguri că o să vă placă!

INGREDIENTE:

-400 g de varză albă;

-2 cepe verzi;

-2 ouă;

-4 linguri de iaurt natural;

-5 linguri cu vârf de făină;

-½ linguriță de usturoi granulat;

-½ linguriță de piper negru măcinat;

-1.5 lingurițe de sare (sau după gust);

-mărar proaspăt — după gust;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Tocați varza fideluță (cât mai subțire). Puneți-o într-o strecurătoare așezată pe un bol. Acoperiți-o cu apă fierbinte și lăsați-o să se opărească pe parcursul a 20 minute (astfel ea păstrează mai multe substanțe folositoare – comparativ cu varza fiartă). Apoi scoateți-o din apă și lăsați-o să se usuce și să se răcească.

2.Tocați mărunt ceapa verde (atât cozile, cât și bulbul – dacă doriți, puteți să folosiți o ceapă uscată) și mărarul.

3.Puneți varza opărită și răcită într-un bol adânc. Adăugați verdețurile mărunțite, sarea, piperul negru măcinat și usturoiul granulat (puteți să folosiți usturoi proaspăt), ouăle și iaurtul natural (puteți să îl înlocuiți cu smântână fermentată). Amestecați foarte bine.

4.Adăugați 4 linguri cu vârf de făină. Amestecați foarte bine. Dacă este necesar, adăugați și a cincea lingură de făină. Trebuie să obțineți o compoziție destul de densă.

5.Modelați tocineii cu lingura pe o tigaie cu ulei încins (o lingură cu vârf de compoziție corespunde unui tocinel). Prăjiți-i pe foc moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni.

6.Serviți tocineii cu smântână fermentată sau cu sos de smântână/iaurt, combinând produsul lactat cu mărar mărunțit, usturoi trecut prin presa de usturoi și sare. Ei sunt delicioși și aromați!

Ca să diversificați gustul tocineilor, puteți să adăugați ierburile sau condimentele dumneavoastră preferate în compoziția lor!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New