Tortul „Snickers” (fără coacere). Copiii sunt încântați de acest desert!

Un adevărat deliciu pentru iubitorii de dulciuri! Tortul „Snickers” se prepară ușor, fără coacere și este foarte gustos. Dispare îndată de pe farfurii în timpul petrecerilor cu copii!

INGREDIENTE:

Pentru blaturi:

-270 g de biscuiți de ciocolată;

-100 g de ciocolată neagră 50%;

-50 g de unt;

-50 ml de lapte.

Pentru cremă:

-380 g de lapte condensat caramelizat (dulce de leche);

-100 g de unt;

-250 g de arahide prăjite.

Pentru ganache:

-100 g de ciocolată neagră 50%;

-50 g de unt;

-50 ml de lapte.

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei!

Din aceste ingrediente veți obține un tort cu diametrul de 18 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți crema: bateți untul moale (la temperatura camerei) cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a 3-4 minute, până va deveni pufos și albicios.

2.Încorporați treptat (câte o lingură) laptele condensat caramelizat în unt, mixând de fiecare dată până la omogenizare.

3.Adăugați arahidele prăjite. Amestecați.

4.Pregătiți compoziția pentru blaturi: măcinați biscuiții cu ajutorul blenderului. Dacă nu aveți blender, puneți-i într-o pungă groasă de plastic și striviți-i cu sucitorul până se vor transforma în firimituri fine.

5.Încălziți untul și laptele până vor ajunge aproape de punctul de fierbere. Turnați compoziția fierbinte peste ciocolata ruptă în bucățele, astfel încât să o acoperiți complet. Lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 30-60 secunde, după care amestecați cu telul până la omogenizare.

6.Adăugați ganache-ul obținut în biscuiții măcinați. Amestecați foarte bine. Trebuie să obțineți o compoziție sfărâmicioasă, care își menține bine forma după ce este presată.

7.Asamblați tortul pe un platou delimitat de un inel cu diametrul de 18 cm, tapetat cu folie acetat sau hârtie de copt: Răspândiți uniform 2/3 din compoziția de biscuiți pe platou și presați-o bine cu ajutorul unui pahar.

8.Răspândiți uniform jumătate de cremă pe blatul obținut.

9.Presărați restul compoziției de biscuiți pe stratul de cremă. Răspândiți-o uniform și presați-o cu grijă, folosind paharul.

10.Acoperiți al doilea blat cu crema rămasă, răspândind-o uniform pe suprafața lui.

11.Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 60 minute, ca să se închege crema lui.

12.Pregătiți ganache-ul: încălziți untul și laptele până vor ajunge aproape de punctul de fierbere. Turnați compoziția fierbinte peste ciocolata ruptă în bucățele, astfel încât să o acoperiți în totalitate. Lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 30-60 secunde, după care amestecați cu telul până la omogenizare.

13.Răspândiți uniform ganache-ul pe suprafața tortului, înclinând cu grijă platoul în diferite direcții.

14.Acoperiți iarăși tortul cu folia alimentară. Dați-l la frigider pentru 5-6 ore sau peste noapte, ca să se stabilizeze.

15.Îndepărtați inelul și folia acetat din jurul tortului.

16.Porționați-l și serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New