Trufe din brânză dulce de vaci (fără coacere) — un desert simplu, aspectuos și delicios!

Trufele din brânză dulce de vaci reprezintă un desert simplu și delicios, care nu necesită coacere! Se potrivesc excelent pentru masa de sărbătoare. Compoziția din brânză, biscuiți sfărâmicioși, ciocolată, nuci și caramel este extraordinară. Noi am pregătit 2 variante: cu biscuiți sfărâmicioși și cu biscuiți Oreo.

În rețeta originală brânza dulce de vaci este înlocuită cu cremă de brânză de tipul Philadelphia, Hochland etc. Puteți să o utilizați în aceeași proporție. Dar brânza dulce de vaci cu aromă de vanilie reprezintă o alternativă excelentă.

INGREDIENTE (pentru 15 bucăți):

-200 g de brânză dulce de vaci cu aromă de vanilie (la temperatura camerei);

-100 g de biscuiți sfărâmicioși sau biscuiți Oreo;

-180-200 g de ciocolată (de care vă place; cel mai important este să fie gustoasă);

-o mână de nuci mărunțite;

-35 g de sos de caramel sau 12 caramele moi topite cu 2 lingurițe de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți brânza dulce de vaci într-un bol adânc (dacă nu veți găsi brânză fină, cu aromă de vanilie în comerț, treceți brânza dulce de vaci printr-o strecurătoare măruntă și aromatizați-o cu vanilină/zahăr vanilat/esență sau extract de vanilie).

2.Măcinați biscuiții (noi am pregătit 2 porții de trufe — cu biscuiți sfărâmicioși și cu biscuiți Oreo).

3.Adăugați biscuiții măcinați în bolul cu brânza (lăsați 1-2 lingurițe de biscuiți Oreo pentru decor). Amestecați foarte bine.

4.Modelați biluțe din compoziția obținută — de dimensiunea unei nuci mici (noi am modelat fiecare biluță din aproximativ ½ linguriță de compoziție). Puneți-le pe un platou sau tavă, pe care o puteți introduce cu ușurință în congelator.

Compoziția albă se modelează ușor și nu este lipicioasă. Iar compoziția de ciocolată (cu biscuiți Oreo) este mai moale, datorită umpluturii dintre biscuiți: de aceea, puteți să o dați puțin la frigider înainte de modelare.

5.Dați platoul/tava cu biluțele obținute la congelator pentru 15 minute.

6.Între timp topiți ciocolata pe bain-marie (Turnați apă într-o cratiță și aduceți-o până la punctul de fierbere. Puneți ciocolata ruptă în bucățele într-un bol termorezistent. Așezați-l pe suprafața cratiței de pe foc, astfel încât fundul lui să nu se atingă de apa fierbinte. Reduceți flacăra și așteptați până când ciocolata se va topi, amestecând periodic). Aveți grijă să utilizați bolul și spatula absolut uscate, deoarece ciocolata se poate coagula, când vine în contact cu stropii de apă.

7.Cât timp ciocolata este fierbinte și folosind o spatulă și o furculiță, scufundați biluțele de brânză în ea. Lăsați excesul de ciocolată să se scurgă de pe ele. Dacă ciocolata din bol începe să se îngroașe, încălziți-o încă puțin pe bain-marie.

8.Cât timp ciocolata de pe biluțe nu s-a întărit, presărați-le cu nuci (pe cele din compoziție albă) și cu biscuiți Oreo măcinați (pe cele din compoziție de ciocolată).

9.Dacă doriți, puteți să decorați trufele cu sos de caramel. Dacă vreți să-l pregătiți din caramele moi, încălziți-le puțin în cuptorul cu microunde și amestecați-le cu o cantitate mică de lapte (aveți grijă să nu le ardeți).

10.Folosind o furculiță, stropiți trufele din compoziție albă cu caramel.

11.Dați trufele la frigider pentru 15-20 minute (sau mai mult), ca să se întărească. Păstrați-le într-un recipient închis, la frigider.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New