Un model delicat, simetric și foarte drăguț pentru tricotarea vestelor

Un model care se lucrează ușor și se potrivește pentru tricotarea vestelor atât pentru copii, cât și pentru maturi.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fir de tricotat;

-andrele.

MOD DE LUCRU:

Montați un raport de ochiuri egal cu 12+1 ochi pentru simetrie și 2 ochiuri de margini.

Rândul de bază: 1 ochi ridicat (se trece pe cealaltă andrea, fără să fie lucrat), restul ochiurilor se lucrează pe față. Ochiul din margine se lucrează pe dos.

Rândul 2: 1 ochi ridicat, următorul ochi se scoate pe andrea fără a pune în aplicare firul de tricotat. El se ține în partea din dos. Apoi continuați să lucrați 5 ochiuri pe față, un ochi neprelucrat cu firul pe dos, 5 ochiuri pe față. Continuați în acest mod până la ultimele 2 ochiuri de la sfârșitul rândului. Penultimul ochi se scote pe andrea fără a fi prelucrat, cu firul pe dos iar ochiul de încheiere a rândului se lucrează pe dos.

Rândurile 3-4: Repetați rândul de bază și rândul 2.

Rândul 5: 1 ochi ridicat, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 3 ochiuri pe față, și unul pe dos – repetați această succesiune până la sfârșitul rândului. Penultimul ochi se scote pe andrea fără a fi prelucrat, cu firul pe dos iar ochiul de încheiere a rândului se lucrează pe dos.

Rândul 6: Se lucrează pe dos. 1 ochi ridicat, următorul ochi se scote pe andrea fără a fi prelucrat, cu firul pe dos. 1 ochi pe față, 3 pe dos, 1 ochi pe față. Repetați acești pași până la sfârșitul rândului, însă nu uitați să scoateți un ochi pe andrea.

Rândurile 7-8: Se repetă rândurile 5-6;

Rândul 9: Aici se încheie schema desenului nostru. În continuare, urmează să repetați totul de la rândul de bază pentru a obține rezultatul dorit.

Spor la treabă!

New