Un prieten cizmar mi-a dezvăluit secretul reparării unei tălpi crăpate în condiții casnice!

Talpa crăpată a încălțămintei este o problemă frecventă, întâlnită de către cizmari. Repararea unei astfel de deteriorări este destul de costisitoare și, de foarte multe ori, oamenii preferă să-și arunce perechea preferată de încălțăminte, decât să o repare. Cu toate acestea, puțini cunosc faptul că o crăpătură de talpă poate fi reparată destul de ușor cu propriile mâini, cu rezultate la fel de bune ca cele obținute la un cizmar.

Veți avea nevoie de:

– adeziv molecular foarte puternic;

– 1 talpă de cauciuc;

– șmirghel;

– instrumente de lucru.

Mod de lucru:

1. Pentru a repara talpa în condiții casnice, veți avea nevoie de un adeziv molecular foarte puternic. De asemenea, pentru această sarcină veți avea nevoie de o talpă pe bază de cauciuc.

2. Mai întâi, aplicați adezivul în zona crăpăturii, la aproximativ 5 mm de marginea superioară a tălpii. Lipiți ferm părțile; va dura câteva secunde pentru ca adezivul să-și facă treaba. Lăsați pantoful să se usuce timp de 30-40 de minute.

3. După ce lipiciul s-a uscat complet, neteziți suprafața tălpii cu șmirghel. Acest lucru va pregăti talpa pentru lipirea următoarei tălpi de cauciuc. De asemenea, șlefuiți și suprafața ei.

4. Aplicați un strat de lipici pe talpa pantofului și pe cea de cauciuc, și lăsați-le timp de 40 de minute. Peste 40 de minute, aplicați un al doilea strat de lipici și lăsați-l să se usuce încă 20 de minute. Lipiți tălpile la o temperatură de 50-60 °C. Cel mai bine este să folosiți un uscător de construcție pentru încălzire.

5. După ce ați lipit piesele, lăsați pantoful timp de cel puțin 4 ore să se usuce.

6. Numai atunci veți putea tăia partea proeminentă a tălpii de cauciuc. De asemenea, puteți șlefui și marginile, pentru a face talpa să arate mai îngrijită.

După această reparație, cu siguranță, pantoful va dura mai mulți ani!

Spor la treabă!

New