Zece secrete ale grădinarilor experimentați, care ușurează lucrul în grădină!

Se știe că toate lucrurile geniale sunt foarte simple. Trebuie doar să observați detaliile interesante și să le aplicați în practică. Dacă în fiecare sezon petreceți mult timp în grădină, probabil vă vor fi de folos aceste 10 secrete ale grădinarilor experimentați, care vă pot ușura munca.

SUPA NUTRITIVĂ

Dacă după fierberea legumelor v-a rămas supa, care nu mai este necesară în bucătărie, folosiți-o pentru fertilizarea plantelor din grădină. Credeți-ne, ele vă vor fi foarte recunoscătoare pentru acest dar! Cel mai important este să lăsați supa să se răcească. Apropo, și plantele de cameră pot fi udate din când în când cu asemenea supă nutritivă.

RĂSADURILE CULTIVATE ÎN COJI DE CITRICE

O metodă economică și eficientă de cultivare a răsadurilor puternice: folosiți cojile de citrice (fără pulpă) în calitate de păhăruțe sau ghivece mici. Plantele vor obține substanțele nutritive din coaja valoroasă și vor crește sănătoase și puternice.

GRĂDINĂRITUL ÎN CURTEA MICĂ

Dacă nu există suficient loc în grădină pentru cultivarea anumitor verdețuri sau legume, grădinarii experimentați folosesc recipiente încăpătoare. Apropo, în timpul sezonului văratic această metodă de cultivare este potrivită și pentru balcon.

MINI SERA CONFECȚIONATĂ ÎN CONDIȚII CASNICE

Cea mai simplă metodă de confecționare a mini serelor pentru răsaduri sau butași este folosirea sticlelor de plastic.

FILTRELE DE CAFEA

Se pare că grădinarii experimentați le folosesc pentru cultivarea plantelor de cameră și a altor culturi în ghivece. Filtrul așezat pe fundul ghiveciului permite scurgerea lichidului excesiv și menținerea substratului în ghiveci, prevenind astfel putrezirea rădăcinilor.

COJILE DE OUĂ

Ele reprezintă un îngrășământ valoros pentru plante. Cojile măcinate de ouă îmbogățesc solul și îl saturează cu minerale.

PLANTAREA „GHIVECI ÎN GHIVECI”

Acest șiretlic mic permite schimbarea locurilor plantelor fără prea mult efort. Îngropați ghivece de plastic în sol și puneți plante de sezon, plantate în alte recipiente, în ele. Dacă este necesar, florile pot fi întotdeauna schimbate cu ușurință.

PENTRU PLANTELE CU RĂDĂCINI LUNGI

Există plante cu rădăcini foarte lungi, care chiar și în cazul irigărilor regulate pot să nu obțină umiditatea necesară. Această problemă se rezolvă ușor: îngropați în sol, lângă planta cu rădăcini lungi, un ghiveci cu orificii pe fund. După aceasta pur și simplu udați planta prin ghiveci și problema va fi soluționată.

SCUTECELE

Un secret destul de neobișnuit, care totuși este eficient și folositor. Punând un scutec pe fundul ghiveciului și adăugând substratul deasupra lui, veți rezolva ușor problema putrezirii rădăcinilor. Această metodă se potrivește excelent pentru cultivarea plantelor anuale.

BLOCURILE DE ZIDĂRIE

Doriți să realizați un pat înalt pentru cultivarea plantelor, dar nu vreți să consumați multe forțe și timp? Soluția este reprezentată de blocurile de zidărie! Cu ajutorul lor puteți să construiți un pat înalt de orice dimensiuni. Apropo, plantele pot fi sădite atât în centru, cât și pe margini.

Spor la grădinărit!

New