Gogoși minunate cu cremă! De ce sunt atât de gustoase?

O rețetă simplă și rapidă! Gogoșile sunt foarte moi, pufoase, microporoase, aromate, gustoase și moderat de dulci (dacă vă plac deserturile foarte dulci, adăugați mai mult zahăr în aluat și cremă). Pregătiți-le neapărat și savurați-le împreună cu familia și prietenii dumneavoastră!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-200 ml de lapte cald;

-18 g de drojdie proaspătă sau 6 g de drojdie uscată;

-50 g de zahăr (sau după gust);

-un ou mediu;

-½ linguriță de sare;

-8 g de zahăr vanilat sau coaja rasă de pe o lămâie mică (noi am folosit zahăr combinat cu coajă de lămâie, curcuma, ghimbir și cardamom);

-aproximativ 400 g de făină;

-40 g de unt moale.

Pentru cremă:

-4 gălbenușuri medii sau un ou mare;

-80 g de zahăr (sau după gust);

-30 g de amidon de porumb sau făină;

-450 ml de lapte;

-8-16 g de zahăr vanilat sau o fiolă de esență de vanilie;

-20 g de unt.

Altele:

-ulei rafinat de floarea-soarelui — pentru prăjit;

-zahăr pudră — pentru decor.

Din aceste ingrediente veți obține 20 gogoși.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați laptele cald (37-40°C‌) într-un bol adânc. Adăugați zahărul, drojdia fărâmițată și 2 linguri de făină (din cantitatea totală). Amestecați foarte bine.

2.Acoperiți plămădeala cu folie alimentară și puneți-o deoparte timp de 10-15 minute, ca să se activeze drojdia. Trebuie să apară „căciula” spumoasă caracteristică.

3.Adăugați sarea, zahărul vanilat sau alte mirodenii și oul. Amestecați.

4.Adăugați treptat făina cernută. Amestecați cu lingura. După ce aluatul va deveni mai solid, nu mai adăugați făină în el și transferați-l pe suprafața de lucru.

5.Frământați-l încă puțin. Apoi adăugați treptat (în 5-6 etape) untul moale în el, frământând de fiecare dată până la încorporarea lui completă. Veți observa cum aluatul devine din în ce în ce mai neted, omogen și nelipicios. În același timp el trebuie să rămână moale. Procesul de frământare durează 7-10 minute.

6.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc, uns cu puțin ulei rafinat de floarea-soarelui. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de aproximativ 60 minute, până își va mări volumul de minim 2 ori, într-un loc cald.

7.Pregătiți crema: puneți amidonul de porumb, zahărul, gălbenușurile și puțin lapte într-o crăticioară cu fundul gros. Amestecați cu telul până la omogenizare.

8.Adăugați laptele rămas. Amestecați.

9.Fierbeți crema timp de 1 minut din momentul apariției primelor bule de clocotire, pe foc mic, amestecând continuu.

10.Luați crema de pe foc. Adăugați untul și zahărul vanilat în ea. Amestecați foarte bine.

11.Transferați crema într-un bol uscat. Acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei, după care amestecați-o bine cu telul și transferați-o într-un poș.

12.Modelați gogoșile: frământați bine aluatul dospit, ca să obțineți gogoși microporoase. Apoi, lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți-l într-un blat cu grosimea de 1-1.5 cm. Ridicați-i ușor marginile, ca să nu se strângă ulterior.

13.Decupați cerculețe din blatul de aluat. Noi am folosit o formă rotundă, cu diametrul de 7 cm.

14.Puneți gogoșile cu bucățele de hârtie de copt, ca să nu le deformați ulterior. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să se „odihnească” pe parcursul a 10-15 minute.

15.Încingeți o cantitate mare de ulei într-o crăticioară. Verificați-l dacă este gata cu ajutorul unei scobitori: dacă în jurul ei apar multe bule mici, înseamnă că puteți începe prăjirea gogoșilor.

16.Prăjiți gogoșile în uleiul încins, pe foc moderat sau puțin mai mic decât cel moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni.

17.Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei. Lăsați-le să se răcească.

18.Apoi realizați câte o gaură în fiecare gogoașă (în mijloc sau pe lateral), folosind coada unei linguri de lemn. Umpleți-le cu cremă.

19.Dacă doriți, puteți să presărați gogoșile cu zahăr pudră.

20.Serviți gogoșile și bucurați-vă de gustul lor minunat!

21.Păstrați-le în frigider. Înainte de servire încălziți-le puțin.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New