Mousse de ciocolată neagră!

Un desert magic! Îi cucerește pe toți! Este delicios, super ciocolatos, moderat de dulce, foarte cremos și într-atât de fin, încât se topește în gură!

INGREDIENTE:

-100 g de ciocolată neagră;

-15 g de pudră de cacao;

-3 linguri de apă fierbinte;

-250 ml de lapte;

-200 ml de smântână pentru frișcă 30-35%;

-30 g de zahăr;

-50 g de lapte condensat;

-8 g de gelatină;

-40 ml de apă fiartă și răcită;

-pudră de cacao sau ciocolată rasă — pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Dizolvați gelatina în 40 ml de apă fiartă și răcită. Lăsați-o să se hidrateze pe parcursul a 5-10 minute.

2.Mărunțiți ciocolata cu cuțitul.

3.Turnați laptele și smântâna pentru frișcă într-o crăticioară cu fundul gros. Adăugați laptele condensat și zahărul.

4.Amestecați pudra de cacao cu 3 linguri de apă fierbinte (trebuie să obțineți o pastă omogenă). Adăugați-o treptat în compoziția lactată, amestecând până la omogenizare.

5.Puneți crăticioara pe foc moderat și, amestecând continuu, aduceți compoziția din ea până la punctul de fierbere.

6.Adăugați ciocolata mărunțită. Amestecați continuu până când ea se va topi complet și compoziția va deveni omogenă. Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească puțin.

7.Topiți gelatina pe foc mic, pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde, având grijă să nu o clocotiți. Apoi încorporați-o în compoziția de ciocolată, amestecând foarte bine.

8.Tapetați o formă dreptunghiulară, adâncă, cu dimensiunile de 10 x 20 cm, cu folie alimentară. Turnați compoziția de ciocolată în ea, trecându-o printr-o strecurătoare măruntă.

9.Acoperiți tava cu folie alimentară. Lăsați compoziția să se răcească până la temperatura camerei, după care dați-o la frigider peste noapte.

Ca să nu se formeze condens pe suprafața mousse-ului (așa cum noi am pățit), acoperiți-l cu folie alimentară, astfel încât ea să intre în contact direct cu suprafața lui.

10.Scoateți mousse-ul din frigider. Răsturnați-l pe un platou și îndepărtați folia alimentară de pe suprafața lui. El are înălțimea de 3 cm.

11.Presărați-l cu pudră de cacao sau ciocolată rasă.

12.Porționați și serviți mousse-ul de ciocolată. Este moale, fin și delicios! De asemenea, începe să se topească, dacă este ținut mult timp la cald!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!