Prăjiturele minunate sau biscuiți cu umplutură. Un desert extraordinar pentru ceai, preparat în 30 minute!

Un desert incredibil de gustos, pregătit din cele mai simple ingrediente! O rețetă ușoară și rapidă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-80 g de unt;

-100 g de zahăr;

-un ou mediu;

-40 ml de lapte;

-30 g de pudră de cacao;

-140 g de făină;

-o linguriță de praf de copt;

-un praf de sare;

-8 g de zahăr vanilat.

Toate ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei!

Pentru umplutură:

-270 g de fructe de pădure (noi am folosit vișine congelate, la care am adăugat o linguriță de Amaretto);

-100 g de zahăr (sau după gust);

-30 g de amidon de porumb;

-30 ml de apă rece.

Puteți să folosiți orice gem dens și stabil în calitate de umplutură.

Din aceste ingrediente veți obține 34 prăjiturele.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți untul moale, un praf de sare, zahărul tos și zahărul vanilat într-un bol adânc. Amestecați cu spatula pe parcursul a 2-3 minute, până când veți obține o compoziție omogenă, pufoasă și albicioasă (dacă vreți, puteți să folosiți mixerul).

2.Adăugați oul și laptele. Amestecați cu telul până la omogenizare (dacă ingredientele încep să se adune sub formă de cocoloașe, înseamnă că temperatura ingredientelor este diferită; de aceea, trebuie să le scoateți în prealabil din frigider și să le lăsați să se încălzească până la temperatura camerei).

3.Adăugați treptat (în 2 etape) făina cernută împreună cu praful de copt și pudra de cacao. Amestecați foarte bine, ca să obțineți un aluat omogen. El trebuie să fie moale, cremos și lipicios, dar să-și mențină bine forma: dacă este lichid și se răspândește ușor, mai adăugați puțină făină în el.

4.Transferați aluatul obținut într-un poș (dacă nu aveți poșuri, puteți să-l înlocuiți cu o pungă de plastic). Tăiați-i vârful, astfel încât să obțineți un orificiu cu diametrul de 1 cm.

5.Modelați biscuiți rotunzi, cu diametrul de aproximativ 3 cm, pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând spații libere între ei (dacă doriți, puteți să pregătiți biscuiți mai mari).

6.Aplatizați-le mijlocul cu degetul umezit cu apă.

7.Coaceți biscuiții timp de 5-10 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌ (timpul de coacere depinde de dimensiunea biscuiților: cu cât sunt mai mari, cu atât se coc mai mult). Verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea sau presându-i cu degetul: el nu trebuie să pătrundă ușor în interiorul lor.

8.Lăsați biscuiții să se răcească până la temperatura camerei. Inițial suprafața lor este moale, dar pe măsura răcirii ea se acoperă cu crustă crocantă. Miezul lor rămâne moale.

9.Apoi împerecheați biscuiții, astfel încât diametrul fiecărei perechi să fie aproape identic.

10.Pregătiți umplutura: puneți fructele congelate și zahărul într-o crăticioară cu fundul gros. Încălziți-le pe foc mic, până când zahărul se va topi complet, amestecând frecvent.

11.Apoi luați fructele de pe foc și pasați-le cu blenderul până veți obține un piure omogen. Gustați-l și, dacă este necesar, mai adăugați zahăr în el.

Dacă folosiți fructe proaspete, puteți să adăugați zahărul în ele și să le pasați deodată cu blenderul. Astfel veți evita prelucrarea lor termică repetată.

Dacă este necesar, treceți piureul de fructe printr-o strecurătoare măruntă, ca să îndepărtați sâmburii mărunți din el (de exemplu, în cazul zmeurei sau cătinii).

12.Amestecați foarte bine amidonul și apa rece, ca să nu rămână cocoloașe. Adăugați-l în piureul de fructe, amestecând continuu. 

13.Apoi puneți crăticioara pe foc mic și, amestecând continuu, fierbeți crema de fructe timp de 30-40 secunde din momentul apariției primelor bule de clocotire.

14.Luați-o de pe foc și transferați-o îndată într-un poș, ca să nu rămână goluri în interiorul ei și să poată fi aplicată ușor. Lăsați-o să se răcească până nu va mai frige mâinile.

15.Tăiați vârful poșului și aplicați crema caldă pe suprafața unui biscuit din fiecare pereche.

16.Apoi acoperiți-o cu celălalt biscuit din pereche.

17.Dacă doriți, puteți să decorați prăjiturelele cu ciocolată topită (noi am combinat-o cu puțin ulei rafinat de floarea-soarelui în timpul topirii, ca să fie mai fluidă).

18.Lăsați prăjiturelele să se „odihnească” timp de 20-30 minute, pentru ca umplutura lor să se închege.

19.Apoi puteți să le serviți! Sunt nemaipomenite!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!