V-ați plictisit de cozonacii clasici? Panettone italian: cozonacul, care pur și simplu se topește în gură!

Deși este un desert tradițional italian de Crăciun, Panettone a început să fie preparat și vândut și în perioada sărbătorilor Pascale. El este incredibil de pufos, moale, aromat și gustos. Încercați neapărat să-l pregătiți!

INGREDIENTE:

-430 g de făină;

-150 g de zahăr;

-5 g de zahăr vanilat;

-25 g de drojdie proaspătă;

-150 g de gălbenușuri de ouă;

-190 g de lapte cald;

-25 g de miere de tei;

-180 g de unt 82.5%;

-coaja rasă de pe o lămâie sau portocală (opțional);

-100 g de stafide aurii;

-100 g de stafide brune.

MOD DE PREPARARE:

1.Încălziți laptele până la 37-40°C‌. Dizolvați pe rând mierea și drojdia fărâmițată în el, amestecând foarte bine.

2.Adăugați gălbenușurile. Amestecați cu telul până la omogenizare.

3.Adăugați treptat făina cernută și combinată cu zahărul tos și zahărul vanilat. Amestecați foarte bine cu telul. Trebuie să obțineți un aluat semilichid, cu consistența smântânii groase.

4.Adăugați untul moale în el. Amestecați până la omogenizare. Drept rezultat, aluatul trebuie să devină neted și să cadă lent de pe tel.

5.Acoperiți aluatul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru câteva ore sau peste noapte, ca să dospească. După dospire el trebuie să fie pătruns de numeroase bule de aer.

6.Amestecați aluatul cu spatula (el își va reduce mult volumul). Adăugați stafidele spălate și uscate cu ajutorul prosoapelor de hârtie, precum și coaja rasă de lămâie sau portocală.

7.Apoi amestecați aluatul timp de 10 minute, folosind telul sau mixerul pornit la viteză mică, montându-i telul/telurile cu formă de cârlig.

8.Transferați aluatul în forme de hârtie, umplând doar ¼ din volumul lor (noi am adăugat mai mult aluat în ele și, drept rezultat, în timpul coacerii aluatul a ieșit în afara lor).

9.Acoperiți formele cu un prosop curat de bucătărie și lăsați viitorii cozonaci să se „odihnească” până își vor dubla volumul.

10.Apoi coaceți-i timp de aproximativ 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea.

11.Lăsați cozonacii să se răcească. Apoi puteți să-i porționați și să-i serviți. Ei sunt moi, pufoși, foarte fini și ușor umezi!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New