Turtițe la tigaie cu brânză și cașcaval – ce poate fi mai potrivit pentru un mic dejun sățios?

Gustarea pufoasă și delicioasă are o aromă uimitoare, iar crusta crocantă a acesteia ascunde un miez delicat de cașcaval, combinat cu ierburi și condimente. Ce poate fi mai potrivit pentru un mic dejun sățios?

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 200 g de chefir sau iaurt natural de băut;

– 3 g de bicarbonat de sodiu (jumătate de linguriță);

– 180 g de cașcaval;

– 200 g de brânză feta sau brînză de oaie sau brânză de vaci;

– 2 ouă;

– 2 prafuri de piper negru măcinat;

– verdeață (mărar + pătrunjel);

– 1 cățel de usturoi sau 1 linguriță de usturoi granulat;

– 420 g de făină de grâu;

– jumătate de linguriță de sare;

– 125 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați chefirul și bicarbonatul de sodiu într-un bol adânc. Amestecați cu telul și lăsați compoziția deoparte pentru 10 minute sau până când pe suprafața amestecului vor apărea bule mici de aer, fapt care va însemna că bicarbonatul de sodiu s-a activizat.

2. Radeți cașcavalul prin răzătoarea mică și fărâmițați brânza feta cu ajutorul unei furculițe. Adăugați ambele produse de brânză într-un bol adânc, împreună cu amestecul de chefir și bicarbonat de sodiu.

3. De asemenea, adăugați ouăle de temperatura camerei, sarea, piperul negru, verdeața tocată mărunt și usturoiul zdrobit. Amestecați cu o lingură.

4. Adăugați făina câte puțin. Noi am adăugat-o în trei etape. Mai întâi amestecați cu o spatulă sau o furculiță, apoi transferați aluatul pe masa de lucru și frământați-l cu mâinile. Trebuie să obțineți un aluat moale, care se lipește ușor de mâini. Modelați o bilă și adăugați-o înapoi în bol. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 15 minute la temperatura camerei.

5. Transferați aluatul pe suprafața de lucru, și, fără să presărați sucitorul sau masa cu făină sau ulei, întindeți o foaie cu o grosime maximă de 1,5 cm. Tăiați foaia de aluat cu un cuțit pentru pizza în forma dorită. Noi am secționat-o în romburi mici. Lăsați să se mai odihnească în acest fel timp de 20 minute.

6. Încingeți o tigaie cu ulei, adăugați turtițele și prăjiți-le pe ambele părți până când se vor rumeni.

7. Puneți turtițele aromate pe o farfurie tapetată cu șervețele de hârtie, ca să evitați excesul de ulei. Apoi așezați deliciul pe un platou și serviți-l cu mare plăcere alături de un sos delicios cu smântână sau ketchup.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New