Nu știți cum să curățați usturoiul mai repede? Vă recomandăm noi două metode eficiente!

Usturoiul face ca totul să aibă un gust mai bun – mai ales atunci când îl adăugăm puțin mai mult decât sugerează rețeta, nu-i așa? Sezonul de toamnă presupune conservarea multor salate pentru iarnă care conțin usturoi, precum și multe rețete de zi cu zi pentru care trebuie să-l curățăm. Din acest motiv, am decis să selectăm două metode dintre cele mai reușite și să vi le împărtășim, ca să vă fie mai ușor să gătiți cu acest ingredient aromat. Ambele metode promit să fie ușoare și confortabile de executat, oferindu-ne în același timp o întreagă căpățână de usturoi decojită în doar câteva minute.

Prima metodă:

Divizați căpățâna de usturoi în căței și adăugați-i într-un recipient cu capac. Noi am folosit un borcan.

Agitați bine borcanul sau recipientul pe care-l folosiți timp de 15-20 de secunde. Pentru ca această metodă să funcționeze, trebuie să folosiți cățeii de la 3-4 căpățâni de usturoi. Aceștia trebuie să fie grei și să se lovească unii de alții. În felul acesta, cojile se vor îndepărta mai ușor. După 20 secunde de agitare, scoateți cățeii care deja s-au decojit și repetați procedura încă o dată.

Turnați usturoiul pe masă sau într-un castron și îndepărtați cojile.

Iată rezultatul obținut:

A doua metodă:

Această metodă se potrivește cel mai bine pentru a curăța usturoiul tânăr.

Divizați căpățâna de usturoi în căței.

Tăiați cât mai rapid baza fiecărui cățel și adăugați-l într-un bol cu apă rece. Usturoiul tăiat nu trebuie să reușească să interacționeze cu aerul.

Lăsați usturoiul să se îmbibe în apă timp de 10 minute.

După aceasta, puteți curăța cățeii direct în bolul cu apă, astfel încât coaja acestora să nu se lipească de degete. Usturoiul se va curăța ușor iar mâinile dvs. vor rămâne curate, nu lipicioase ca prin metoda obișnuită de curățare.

Sperăm că metodele noastre v-au fost ajutor!

Spor la treabă!

New