Iată cum puteți reutiliza frumos și folositor sticlele mari de plastic!

Nu vă grăbiți să aruncați sticlele goale de plastic. Dacă doriți, puteți să confecționați coșuri excelente pentru păstrarea lucrurilor pe baza lor. Fiind rezistente, stabile și încăpătoare, ele pot fi folosite pentru depozitarea cearceafurilor, firelor și altor materiale pentru lucrul de mână. Un bonus suplimentar este aspectul impecabil și frumos al acestor coșuri. Ele arată stilat și interesant, putând fi amplasate oriunde.

Dimensiunea coșului, precum și cantitatea necesară de materiale de lucru, depind direct de volumul sticlei de plastic.

AVEȚI NEVOIE DE:

-o sticlă de plastic cu volumul potrivit;

-carton gros;

-câteva bucăți de material;

-margini dantelate;

-funie;

-pistol de lipit cu silicon cald.

MOD DE LUCRU:

1.Decupați gura sticlei, astfel încât să obțineți un recipient cilindric. Uniformizați marginea lui superioară.

Decupați 2 cercuri din carton, cu diametrul egal cu fundul sticlei. Cel mai simplu este să trasați mai întâi fundul sticlei pe carton, ca să obțineți șablonul necesar. Folosiți cercurile respective în calitate de tipar. Decupați un cerc dintr-o bucată de material potrivit, care trebuie să aibă diametrul mai mare cu 2-3 cm decât tiparul. Apoi așezați cercul de carton în mijlocul lui și tăiați-i marginile în bucăți, după care lipiți-le de carton cu ajutorul pistolului de lipit cu silicon cald. Îndepărtați excesul de material cu foarfecele, după care lipiți confecția rezultată pe fundul sticlei.

Folosiți materialul, care vă place, pentru căptușeala coșului. Decupați un cerc din material pentru fundul coșului, folosind cercul de carton ca tipar. Dimensiunea materialului pentru pereții laterali ai coșului poate fi determinată prin înfășurarea lui în jurul sticlei. Este important să nu uitați de faptul că veți îndoi căptușeala peste marginea superioară a coșului și de porțiunea necesară pentru tiv, ca să nu obțineți o husă prea scurtă sau prea strâmtă.

Puneți căptușeala în interiorul sticlei, aranjați-o și îndoiți-o peste marginea superioară a sticlei.

Ca să neteziți suprafața sticlei, înfășurați-i pereții laterali cu o bucată de carton, fixând-o cu scotch. Apoi rulați funia în jurul lor, începând din partea de sus.

După ce veți acoperi toată sticla, nu tăiați funia, ci ridicați-o în sus.

Realizați modelul decorativ, lipind funia, pe măsura aranjării ei. Tăiați funia și ascundeți-i capătul.

Decorați partea superioară a sticlei cu margini dantelate.

Ca să confecționați capacul, folosiți al doilea cerc de carton. Mai întâi acoperiți-l cu material — așa cum ați procedat cu cercul pentru fundul sticlei. Apoi lipiți mânerul în mijlocul lui. Ca să-l confecționați, faceți un ochi de lanț cu nod din funie, după care tăiați firele excesive de funie și lipiți lanțul în mijlocul viitorului capac. Urmează să acoperiți capacul cu funie, rulând-o din mijlocul capacului spre marginile lui. La sfârșit ridicați funia în sus și modelați un ornament pe capac — ca cel de pe pereții coșului.

Coșul este gata! Sigur vă va fi de folos! Fiecare decide singur ce poate pune în el!

Spor la treabă!

New