9 ustensile practice de bucătărie ale căror creatori merită respectul tuturor gospodinelor pentru ingeniozitatea lor!

În lume există atât de multe gadgeturi și ustensile mărunte de bucătărie, încât uneori este foarte dificil de orientat prin ele. Toți producătorii promit un nivel ridicat de utilitate și eficiență, dar cum puteți ști dacă aveți cu adevărat nevoie de acest lucru? Echipa noastră prezintă o listă cu 9 ustensile de bucătărie, care le vor ușura viața gospodinelor în ceea ce privește gătitul și vor contribui la păstrarea ordinii în bucătărie.

1. Organizator pentru chiuvetă

Uneori, spațiul de lângă chiuvetă este o adevărată bătaie de cap. De obicei, aici stau periile de fier, bureții și detergentul de vase, care creează zgomot vizual și fac ca bucătăria să arate dezordonată. Pentru a evita acest lucru, multe gospodine obișnuiesc să instaleze o cutie sau o tavă pe partea laterală a chiuvetei, unde păstrează toate obiectele esențiale pentru spălatul vaselor. Însă acest lucru nu rezolvă și problema acumulării de apă în acest recipient din cauza buretelui, fapt care cauzează dezvoltarea bacteriilor.

De aceea, vă sfătuim să achiziționați un organizator special care se fixează pe pereții laterali ai chiuvetei. În el puteți pune tot de ce aveți nevoie pentru a spăla vasele (bureți, perii, detergent etc.), economisind astfel spațiu din bucătărie. De asemenea, datorită acestui organizator, nu se va acumula umezeală în burete, iar chiuveta va fi întotdeauna ordonată.

2. Covoraș antibacterian pentru frigider

Dacă ați observat recent că fructele și legumele din sertarele inferioare ale frigiderului dvs. se strică rapid și încep să mucegăiască, atunci să știți că trebuie să regândiți modul de depozitare. Acest lucru este în special valabil pentru acele gospodine, care obișnuiesc să cumpere cantități mari de alimente, pentru a merge mai rar la cumpărături.

Soluția pentru această problemă poate fi un covoraș antibacterian special pentru frigider. Aceasta permite aerului să circule nestingherit sub alimente, împiedicând acumularea de umiditate în aceste zone. Produsul împiedică dezvoltarea bacteriilor, a mucegaiului și a putregaiului. În plus, covorașul vă protejează rafturile frigiderului de zgârieturi și murdărie. Poate fi curățat cu ușurință – este suficientă o clătire sub jet de apă.

3. Suporturile rotative pentru ustensilele de bucătărie

Aceste suporturi rotative și suspendabile de bucătărie se prezintă de obicei sub forma unui tub lung cu cârlige. Cu toate acestea, puteți găsi și versiuni mai convenabile și mai compacte, cum ar fi cârligele rotative pe suporți. Acestea pot fi amplasate cu ușurință oriunde în bucătărie, chiar și sub dulapuri. Alegeți-le pe cele care sunt dotate cu „secțiunile” de care aveți nevoie, cum ar fi o tablă magnetică pentru cuțite, rafturi pentru condimente și așa mai departe.

4. Suport rotativ pentru recipiente

Acest articol este foarte util și funcțional, mai ales când vine vorba de bucătărie. El poate fi amplasat nu numai pe suprafața de lucru, de exemplu pentru a păstra mirodeniile, ci și pe rafturile dulapurilor de bucătărie. El va deveni un suport minunat pentru păstrarea sosurilor, conservelor și a altor alimente și nu va trebui să vă întindeți în colțul din spate pentru a face rost de ce aveți nevoie. Va fi suficient să rotiți suportul și să luați recipientul necesar. De asemenea, aceste suporturi sunt de obicei prevăzute cu un recipient înalt, așa că problema depozitării verticale a ustensilelor de bucătărie va fi rezolvată.

5. Sistem de iluminare cu senzor de mișcare

Designerii de interior atrag întotdeauna atenția clienților asupra faptului că ar trebui să existe mai multe scenarii de iluminat în bucătărie, în special deasupra suprafețelor de lucru și de luat masa. De asemenea, o opțiune bună ar fi și un sistem de iluminare cu senzor de mișcare. Acesta poate fi montat deasupra suprafețelor de lucru sau acolo unde nu doriți să atingeți întrerupătoarele cu mâinile umede și murdare. Pentru a aprinde luminile trebuie doar să glisați mâna sub senzor la o distanță de doi până la cinci centimetri și să spuneți „Aprinde lumina!”. Glumim, nu trebuie să spuneți nimic, dar o puteți face pentru efect.

Acest sistem de iluminare poate fi de folos nu numai în bucătărie, ci și la balcon, în cămară, în dulapul cu haine sau în garaj.

În cazul acestor camere, sistemul va reacționa la pașii dvs. Fixarea acestui corp de iluminat este foarte simplă: se fixează cu o bandă adezivă. Dispozitivul funcționează pe baza unei baterii, care poate fi încărcată de la un laptop sau de la o priză cu conector USB.

6. Suport pentru depozitarea tigăilor

Dar dvs. unde vă țineți tigăile? În cuptorul aragazului, în sertar sau poate în dulap? Atunci să nu vă mirați dacă veți vedea că se zgârie una de alta și că vă va lua ceva timp să o găsiți pe cea potrivită (la fel ca atunci când încercați să închideți ușa dulapului, și sunteți împiedicat de mânerul tigăii care iese în afară). Din fericire, această problemă poate fi rezolvată cu ajutorul unui suport special, care păstrează vesela curată, ordonată și la locul ei. Un suport standard are trei compartimente și poate fi poziționat fie pe suprafața de lucru, dacă dispuneți de spațiu, fie pe un raft mai înalt de 27 cm, fie într-un sertar adânc. Cele din urmă vor ajuta ca tigăile să nu atragă atenția și să nu facă suprafața de lucru să pară dezordonată.

7. Protecție anti-stropi pentru aragaz

Suprafețele pereților din spatele aragazului și al chiuvetei sunt întotdeauna cele mai afectate. Atunci când spălați vasele sau gătiți, apa, uleiul sau sosul se scurge inevitabil pe aceste zone. Iar curățarea murdăriei nu este întotdeauna ușoară și există riscul de a deteriora suprafața pereților. O rezolvare eficientă a acestei probleme ar fi montarea unui șorț de gresie rezistent în jurul suprafeței de lucru, care să protejeze peretele de pete. Dar dacă nu aveți unul, puteți apela la niște protectori speciali pentru stropi. Este vorba despre niște paravane din aluminiu care pot fi montate în jurul chiuvetei sau a aragazului în timp ce pregătiți mâncarea. Acești protectori sunt reutilizabili și ușor de curățat, așa că nu veți avea nicio problemă cu aceasta. Sunt un lucru minunat, care vă va salva bucătăria de pete și vă va scuti de eforturi inutile.

8. Suport integrat pentru vasele fierbinți

Atunci când trebuie să scoateți o tigaie sau o cratiță fierbinte de pe aragaz, de mare ajutor sunt suporturile din lemn, care reacționează normal la contactul cu suprafețele fierbinți. Cu toate acestea, ele nu pot fi numite nici o soluție ideală, nici una practică, deoarece, după utilizarea de lungă durată, suportul se uzează și se formează cercuri arse pe suprafața acestuia. Cea mai bună opțiune este de a avea suporturi din metal sau benzi de lemn care pot fi integrate direct pe suprafața de lucru. Fixați-le lângă aragaz și nu va mai trebui să vă faceți griji cu privire la locul unde să puneți vasele fierbinți.

9. Cârpe de spălat vase

Suntem atât de obișnuiți să spălăm vasele cu buretele, încât nici măcar nu ne gândim la alternativele, care sunt de fapt mai eficiente. Vă recomandăm ca, în loc să folosiți un burete, să simplificați puțin procesul de spălare și să folosiți o cârpă cu două fețe. Fața cu atingerea mai moale vă va permite să spălați vasele cu delicatețe, în timp ce partea mai dură vă va ajuta să îndepărtați murdăria rezistentă. Pânza șervețelului este în stare să îndepărteze chiar și grăsimea și funinginea greu de curățat. De asemenea, aceasta nu este singura metodă de utilizare a acestui produs. Cu ajutorul lui puteți curăța și rafturile dulapurilor, șterge hotele de bucătărie, suprafețele de lucru, a aragazului și șorțul din gresie. Datorită faptului că structura țesăturii este formată din microfibră, cârpa nu lasă dungi și zgârieturi, iar capacitatea de absorbție crescută vă va permite să absorbiți o mulțime de lichid dintr-o singură atingere, așa că bucătăria dvs. va fi mereu curată.

New