Panou decorativ pentru bucătărie, confecționat din materiale disponibile!

Este surprinzător faptul că noi am uitat complet despre cel mai simplu material pentru modelat — aluatul sărat. Doar din el pot fi realizate o multitudine de lucrări impresionante! De exemplu, acest panou decorativ pentru bucătărie a fost confecționat din aluat sărat simplu. Doar priviți: el nu este mai prejos decât decorațiunile cumpărate din magazine! Chiar mai mult, puteți să alegeți de sine stătător forma și culorile, în timp ce creați propriul și unicul panou decorativ!

AVEȚI NEVOIE DE:

-apă;

-sare măruntă;

-făină;

-o foaie de hârtie;

-o bucată de carton;

-un cuțit subțire;

-o riglă;

-scobitori — pentru modelat;

-vopsele acrilice + pensule;

-lac acrilic mat.

MOD DE LUCRU:

1.În primul rând trebuie să preparați aluatul sărat din cantități egale de sare măruntă și făină. După ce ați amestecat ingredientele uscate, adăugați treptat apa și frământați totul până când veți obține un aluat moale. Acoperiți-l cu un capac și lăsați-l să se „odihnească” pe parcursul a 2 ore.

2.Întindeți o bucată de aluat pe o foaie de hârtie. Așezați un șablon de carton, care să reprezinte un tocător, pe blatul obținut. Decupați-l și îndepărtați aluatul excesiv din jurul lui.

3.Trasați câteva linii cu rigla pe tocătorul de aluat, astfel încât să arate ca fiind acoperit cu fâșii. Modelați biluțe din aluat și transformați-le în fructe.

4.Completați panoul cu frunzulițe și alte modele din aluat. Lăsați lucrarea rezultată să se usuce pe parcursul a 4-5 zile.

5.Acoperiți aluatul sărat uscat cu vopsele acrilice. Lăsați-le să se usuce.

6.La sfârșit fixați rezultatul cu lac acrilic mat. Lăsați-l să se usuce.

7.Mai rămâne doar să agățați panoul decorativ cu ajutorul unui cui pe peretele din bucătărie!

Spor la treabă!

New