Dvs. încă nu spălați rufele cu sare? Iată 5 motive pentru care ar trebui să o faceți!

Uneori, cele mai obișnuite și familiare lucruri ne pot surprinde foarte mult. De exemplu, sarea, pe care o folosim cu toții în bucătărie. Nimănui nu i-ar trece prin cap să o folosească și pentru spălare, însă iată chiar ar trebui să o facem.

Sarea poate fi folosită ca substitut pentru balsamul de rufe!

După folosirea sării la spălatul rufelor, acestea sunt la fel de moi ca și după folosirea balsamului. Și sarea e câștigătoare în acest caz din mai multe puncte de vedere:

– Este mai ieftină decât balsamul;

– Este mai ecologică;

– Este potrivită pentru persoanele alergice și pentru cei care preferă detergenții fără miros;

– De asemenea, este potrivită pentru spălarea hainelor pentru copii.

Totodată, puteți amesteca sarea cu câteva picături de uleiul esențial cu mirosul preferat, ca să vă puteți bucura de parfumul acestuia după spălare.

Sarea face ca praful de spălat să se clătească mai bine și să nu lase urme!

Mulți dintre noi s-au confruntat cu problema acestora după spălare, în special pe hainele de culoare închisă. O spălare cu sare grunjoasă va rezolva problema dată în cel mai scurt timp.

Adăugarea sării la spălarea hainelor poate ajuta, de asemenea, la păstrarea culorilor vibrante ale acestora!

Cu trecerea timpului, uneori chiar și mai devreme, hainele se decolorează. Însă să știți că sarea împiedică decolorarea și conferă îmbrăcămintei un aspect luminos și de lungă durată.

 

Prosoapele colorate rămân ca noi!

Prosoapele și halatele de baie din frotir devin rigide și mai puțin pufoase cu timpul. Însă spălarea cu sare rezolvă problema și le face din nou moi și pufoase – aproape ca noi!

Pentru spălarea hainelor noi!

Atunci când cumpărăm o haină nouă, adesea ne pare că este curată, pentru că nu a fost purtată încă de nimeni după ce a fost adusă în magazin, dar parcă intuim că aici nici nu poate fi vorba de curățenie. În mod ideal, ar fi bine să o spălați în apă cu sare, fără praf de spălat. Acest amestec o va curăța de coloranți, amidon, scame și multe altele.

Metoda corectă de spălare a rufelor cu sare!

Există diferite moduri de a adăuga sare în mașina de spălat în timpul spălării. Cel mai simplu dintre acestea este de a umple compartimentul pentru balsam cu sare până la nivelul maxim. Dacă vă faceți griji că sarea nu se va dizolva complet și se va depune undeva în interiorul mașinii de spălat, puteți pregăti o soluție de sare și o puteți turna în același compartiment. Pentru a face acest lucru, pur și simplu dizolvați sarea în puțină apă fierbinte.

De asemenea, puteți spăla hainele și fără mașină- preparați saramura și clătiți-le în ea manual. O lingură de sare la 5 litri de apă ar trebui să fie suficientă.

Spor la treabă!

New