Această rețetă este foarte apetisantă! Poate fi pregătită atât pentru o cină de zi cu zi, cât și pentru o masă de sărbătoare!

Vă prezentăm o rețetă foarte delicioasă de orez cu carne de pui și legume, care permite obținerea unui preparat de nota zece, în stare să cucerească din prima îmbucătură! Vă asigurăm, combinația de ingrediente și condimente, nu va lăsa pe nimeni indiferent. Această aromă bogată va aduna toată familia în bucătărie!

INGREDIENTE:

Pentru supă:

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 120 g de ceapă;

– 1 frunză de dafin;

– 1 baton de scorțișoară;

– cardamom și cuișoare după gust;

– 1 linguriță de semințe de coriandru;

– carne de pui;

– 1 linguriță de sare;

– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;

– 1 sfert de linguriță de turmeric;

Legume:

– 650 g de cartofi;

– 650 g de vinete;

– 250 g de ceapă;

Pentru orez:

– 1,5 lingurițe de sare;

– 3 pahare de orez;

– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;

– cardamom, scorțișoară, cuișoare și turmeric (după gust);

– cozi de ceapă verde și coriandru măcinat (pentru servit).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți supa: încingeți o cratiță adâncă cu puțin ulei vegetal. Adăugați ceapa tăiată în jumătăți de rondele, frunza de dafin, scorțișoara, cardamomul, cuișoarele și boabele de coriandru în ea. Lăsați ceapa să se prăjească, până când va începe să se înmoaie.

2. După aceasta, adăugați carnea de pui, sarea, piperul negru măcinat și turmericul. Amestecați, apoi acoperiți carnea cu apă fierbinte. Lăsați-o să fiarbă la foc mare, sub capac, timp de 20 de minute.

3. Pregătiți legumele: încingeți o tigaie cu suficient ulei vegetal. Prăjiți cartofii tăiați în formă de rondele în ea, până când se vor rumeni.

4. Apoi prăjiți în același mod rondelele de vânătă și ceapa tăiată în formă de jumătăți de rondele. Scoateți legumele pe platouri tapetate cu prosoape de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei.

5. După ce a fiert, scoateți carnea din cratiță și strecurați zeama printr-o sită.

6. Luați o oală curată și tapetați-i baza cu hârtie de copt. Așezați carnea peste ea.

7. După aceasta, distribuiți uniform un strat de rondele de cartofi prăjiți, unul de vânătă și unul de ceapă.

8. Pregătiți orezul: spălați-l bine și scurgeți-l de apă. Adăugați sarea, piperul negru măcinat, scorțișoara, cardamomul, cuișoarele și turmericul peste el și amestecați-l bine.

9. Distribuiți orezul condimentat peste legumele din cratiță, apoi turnați zeama strecurată de pui.

10. Acoperiți oala cu capacul său și puneți-o pe foc mic. Lăsați orezul să fiarbă timp de 30 de minute, sau până când va scădea tot lichidul.

11. Mâncarea este gata! Răsturnați cu grijă conținutul cratiței pe un platou și presărați-l cu coriandru măcinat și cozi de ceapă verde tocate mărunt. Savurați deliciul obținut la cină cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New