Aluat de foietaj făcut în casă – cea mai simplă rețetă de preparare!

Dacă doriți să coaceți prăjituri delicioase din aluat foietaj de casă dar nu aveți o rețetă potrivită, atunci v-o recomandăm pe aceasta. Datorită acestui aluat, veți obține niște dulciuri foarte foietate, aerate și gustoase.

INGREDIENTE:

– 1 kg de făină;

– 200 g margarină sau unt;

– 350 ml de apă;

– 1 linguriță de sare;

– 1 linguriță de oțet.

MOD DE PREPARARE:

1. Încorporați apa cu sarea și oțetul.

2. Cerneți făina într-un bol adânc. Adăugați 50 g de margarină de temperatura camerei și frecați-o în făină cu mâinile.

3. Efectuați o adâncitură în făină și turnați amestecul lichid. Frământați aluatul. Trebuie să obțineți o bilă elastică și omogenă, care nu se lipește de mâini.

4. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați aluatul să se „odihnească” timp de 10 minute.

5. Dacă doriți ca aluatul dvs. să fie și mai foietat, va trebui să-l ungeți cu un strat gros de margarină. Pentru aceasta, lăsați margarina să se încălzească la temperatura camerei, după aceasta, amplasați-o pe o jumătate dintr-o fâșie de hârtie de copt și acoperiți-o cu cealaltă jumătate. Întindeți-o cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulară. Apoi puneți-o cu tot cu hârtia de copt în frigider, ca să se întărească un pic (ca să vă fie mai ușor să o detașați).

6. Transferați bila de aluat pe suprafața de lucru presărată cu făină și întindeți-o cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulară, de grosime medie.

7. Scoateți foaia de margarină din frigider și amplasați-o peste o parte din foaia de aluat, detașând hârtia de copt. Pliați cea de-a doua parte de aluat deasupra. Aplatizați semicercul obținut cu palmele, astfel încât margarina să lipească ambele straturi.

8. Apoi întindeți puțin aluatul cu sucitorul și pliați-l în trei părți.

9. Repetați procedura de pliere, aplatizare și întindere încă de patru ori.

Aluatul este gata. Dacă-l veți tăia în jumătate, veți putea observa câte straturi are, ceea ce înseamnă că și prăjiturile pregătite din el vor fi la fel de stratificate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New