Aperitiv picant cu vinete și roșii în marinadă!

Cel mai gustos și simplu aperitiv de vinete și roșii. Este atât de gustos, încât se mănâncă până la ultima bucățică. Această rețetă va deveni oaspetele frecvent pe mesele dumneavoastră în sezonul de vară și toamnă. Serviți aperitivul zi de zi sau la masa festivă.

INGREDIENTE:

-3 vinete (800 gr);

-6 roșii medii (800 gr);

-1 lămâie;

-1 legătură de pătrunjel.

Pentru marinadă:

-200 ml de apă fiartă;

-6 linguri de ulei de floarea-soarelui sau de măsline;

-5 căței de usturoi;

-2 lingurițe de sare;

-sucul de la roșiile prăjite.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și tăiați vinetele rondele.

2.Le așezați într-un singur strat pe tigaia uscată și înfierbântată. Prăjiți vinetele la foc mediu pe ambele părți, până devin moi. Culoarea nu se va schimba seminificativ.

3.Tăiați roșiile rondele de grosime medie.

4.Ungeți tigaia înfierbântată cu puțin ulei, așezați rondelele de roșii și le prăjiți câte 30 de secunde pe ambele părți. Ele trebuie să-și păstreze forma. Le scoateți într-un vas.

Sfat. De asemenea, puteți așeza roșiile pe tava tapetată cu hârtie de copt și să le coaceți timp de 10-15 minute la temperatura de 180°С.

5.Curățați lămâia de coajă, îndepărtând și stratul alb. Tăiați lămâia în jumătate, apoi felii subțiri. Îndepărtați sâmburii.

Sfat. Puteți înlocui lămâia cu 50 ml de oțet de mere sau de vin, pe care îl adăugați în marinadă.

6.Mărunțiți pătrunjelul.

7.Amestecați apa cu ulei, sare, usturoi dat prin presă și sucul, care s-a scurs în vasul cu roșii prăjite.

8.Transferați o parte din vinete în marinadă, le așezați într-un strat în formă sau cratiță, apoi adăugați felii de lămâie, după care rondele de roșii presărate cu verdeață. Repetați straturile, până se termină legumele. Marinada rămasă o turnați peste legume.

9.Acoperiți cratița cu capac și lăsați legumele la marinat pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.

Serviți aperitivul sub formă de ”sandwich-uri” sau în calitate de salată. De asemenea, puteți adăuga vinetele cu roșii pe felii de pâine. Rețeta este gustoasă și potrivit de iute, se prepară simplu și este pe placul tuturor.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New