Ardei umpluți cu orez și carne tocată!

Cât sunt de gustoși, aromați și sățioși! Haideți să-i pregătim împreună!

INGREDIENTE:

-1 kg de ardei dulci;

-2 linguri de orez;

-500 g de carne tocată (vită + porc sau altă combinație, care vă place);

-sare combinată cu ierburi aromate și usturoi granulat (dacă nu găsiți acest amestec în comerț, puteți să-l pregătiți în condiții casnice) — după gust;

-sare simplă, piper negru măcinat, alte condimente — după gust;

-4 linguri de ceapă verde și pătrunjel (mărunțite);

-o ceapă;

-60 g de păstârnac sau un morcov;

-2 linguri de ulei;

-250 g de morcov;

-2-3 fire de țelină verde;

-300 ml de sos de roșii (sau 2 linguri de pastă de roșii + 300 ml de apă + o lingură de zahăr + sare, piper negru măcinat după gust);

-o lingură de făină;

-apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și curățați ardeii de codițe și semințe, păstrându-le integritatea.

2.Pregătiți umplutura: tocați mărunt ceapa și păstârnacul. Prăjiți-le în 2 linguri de ulei până vor începe să se rumenească.

3.Spălați în prealabil orezul și acoperiți-l cu un pahar de apă rece. Lăsați-l să se înmoaie pe parcursul a 1-1.5 ore. Apoi transferați-l într-o strecurătoare și așteptați până când se va scurge toată apa de pe el.

4.Puneți carnea tocată într-un bol adânc. Adăugați condimentele, orezul, prăjeala, ceapa verde și pătrunjelul proaspăt. Amestecați foarte bine.

5.Umpleți ardeii cu compoziția obținută (nouă ne-a rămas puțină umplutură și am modelat 2 chifteluțe din ea) și puneți-i în tuci sau cratiță.

6.Răspândiți morcovii (dacă sunt mici, lăsați-i ca atare; dacă sunt mari, tăiați-i în rondele) și țelina verde mărunțită pe suprafața ardeilor umpluți.

7.Dizolvați o lingură de făină în 50 ml de apă. Adăugați-o în sosul de roșii și amestecați (dacă nu aveți sos de roșii deja preparat, pur și simplu amestecați 300 ml de apă cu 2 linguri de pastă de roșii, o lingură de zahăr și condimente după gust).

8.Turnați sosul de roșii peste ingredientele din tuci/cratiță. Dacă este necesar, mai adăugați apă, astfel încât ardeii să fie acoperiți complet cu lichid.

9.Acoperiți vasul cu un capac și puneți-l pe foc. Fierbeți ardeii pe parcursul a 25-30 minute din momentul clocotirii, pe foc puțin mai mic decât cel moderat. După 15-20 minute de fierbere gustați sosul și, dacă este necesar, mai adăugați puțină sare.

10.Apoi opriți focul și, fără să luați capacul de pe vas, lăsați ardeii umpluți să se odihnească puțin.

11.Înainte de servire puteți să-i presărați cu puțină verdeață proaspătă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New