Bicarbonatul de sodiu salvează trandafirii și alte plante de dăunători!

Bicarbonatul de sodiu este un compus natural, ieftin, sigur pentru oameni, animale, plante și foarte folositor, când vine vorba de grădinărit. El reprezintă o alternativă excelentă pentru insecticidele și fungicidele dăunătoare. El vă poate ajuta să salvați plantele de insectele dăunătoare, dintre care cele mai frecvente sunt afidele. 

Afidele atacă, de obicei, plantele tinere sau lăstarii tineri ai plantelor adulte. Doar priviți: acest trandafir încă nu a înflorit, dar deja este invadat de afide. Aceste insecte distrug mugurii și frunzele tinere. De asemenea, ele pot fi vectori pentru transmiterea diferitor afecțiuni virale și fungice. 

AVEȚI NEVOIE DE:

-o linguriță de bicarbonat de sodiu;

-1 litru de apă.

MOD DE LUCRU:

1.Dizolvați bicarbonatul de sodiu în apa la temperatura camerei.

2.Turnați soluția obținută într-un recipient dotat cu pulverizator.

3.Stropiți plantele cu ea pe înserate, răspândind-o pe ambele părți ale tuturor frunzelor, pe toți bobocii și pe tulpini. 

4.Dacă veți aplica soluția cu minuțiozitate, afidele vor dispărea chiar în următoarea zi. De aceea, aveți grijă să răspândiți soluția pe toate părțile plantelor, pentru a exclude insectele restante, care pot continua să se înmulțească.

5.Bicarbonatul de sodiu protejează plantele și de agenții patogeni fungici. De aceea, prelucrați plantele cu soluția respectivă o dată la 7 zile.

Spor la grădinărit!

New